Kínos csend a Becsület Napja után...

Hibaüzenet

  • Warning: Invalid argument supplied for foreach() similarterms_taxonomy_node_get_terms() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 517 sor).
  • Warning: array_keys() expects parameter 1 to be array, null given similarterms_list() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 193 sor).

Bizonyára sokaknak feltűnt, hogy a sikeresen megrendezett Becsület napi megemlékezés után feltűnően nagy a csend. Nem jajveszékel "náciveszélyről" egyetlen országos (zsidó érdekeltségű) médium sem. Pedig az évfordulót megelőző napokban ment a hangulatkeltés, az örömködés, hogy a rendőrség betiltott minden lehetséges helyszínt, tehát komoly ellenállásba ütköznek majd azok a bizonyos "szélsőséges csoportok" (ahogyan ők nevezték), akik ennek ellenére meg kívánnak emlékezni.

A pénteki nap folyamán még erről olvashattunk számos napilapban:

"A napilap pénteki száma arról ír, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal külföldi társszerveivel együttműködve kiemelt figyelemmel kíséri azokat a szélsőjobboldaliként vagy neonáciként nyilvántartott csoportokat, amelyek a második világháborúban a Budai Várat védő, majd a szovjet megszállók gyűrűjéből kitörni próbáló magyar és német egységek ünneplésére, az úgynevezett becsület napjára készülnek."

Való igaz, a titkosszolgálatok minden követ megmozgattak azért, hogy ne lehessen megtartani a megemlékezést, még magánterületen sem. Azonban a Pax Hungarica Mozgalom szervezői ügyesebbnek bizonyultak, sőt, az eredeti tervektől eltérően a Nemzeti Forradalmi Párt sem tartott külön megemlékezést, hanem e két szervezet együtt, közösen rótta le kegyeletét Magyarország és Európa hős védelmezőinek emléke előtt. Ezért duplán fájhat a hatalomnak, hogy nem csak, hogy sikerült az utolsó pillanatban helyszínt találni, (ráadásul Budapesten) de még egységbe is kovácsolta a hazafias szervezeteket. Innen nézve már teljesen érthető, hogy miért a nagy hallgatás, senki sem szeret dicsekedni azzal, hogy csúnyán pofára esett. Mert itt az történt a demokrácia részéről.

Kitartás.hu

Hozzászólások