Disznófej darabokat vittek egy épülő mecsethez Svájcban

Hibaüzenet

  • Warning: Invalid argument supplied for foreach() similarterms_taxonomy_node_get_terms() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 517 sor).
  • Warning: array_keys() expects parameter 1 to be array, null given similarterms_list() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 193 sor).

Felháborodtak svájci muszlimok, miután ismeretlenek disznófej darabokat vittek egy épülő mecset helyszínére - írja a CNN csatorna online oldala. A vallási közösség tagjait sokkolta, amikor levágott és széthasított disznófejeket találtak elásva a területen.

Grenchen város rendőrsége azután talált rá a húsdarabokra, hogy egy névtelen üzenetben arról panaszkodtak: valaki állati testrészeket temetett el és 120 litervért locsolt szét azért, hogy megszentségtelenítse a területet, és ezzel megállítsa a mecset felépítését. Egy német nyelven írt, aláírás nélküli szórólap szerint "A műveletet végrehajtottuk tiltakozásul az iszlám egyre növekvő befolyása ellen Svájcban", valamint olvasható rajta, hogy hasonló megszentségtelenítés történt korábban Spanyolországban, ahol szintén így próbálták megakadályozni egy mecset felépítését.

A helyi rendőrség vezetője telefonon azt mondta a CNN-nek, hogy egyelőre nincsenek gyanúsítottak, de széles körű nyomozás indult az ügyben. Az egyik svájci iszlám szervezet szóvivője szerint a mostani eset nem lepte meg őket, hiszen a 2009-es népszavazás óta (amelynek eredményeként megtiltották az új minaretek építését) egyre erősödő iszlámfóbia tapasztalható az országban.

(origo)

Hozzászólások