Betiltott "náci mondat"

Hibaüzenet

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term similarterms_taxonomy_node_get_terms() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 518 sor).
  • Notice: Undefined offset: 0 similarterms_list() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 221 sor).
  • Notice: Undefined offset: 1 similarterms_list() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 222 sor).

Tíz mérkőzésre eltiltotta a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a horvát Josip Simunicot, így nem lehet ott a 2014-es brazíliai világbajnokságon.

Simunic azért kapta a büntetést, mert az Izland ellen sikeresen megvívott novemberi pótselejtező után az usztasák egyik jelmondatával köszönte meg a szurkolóknak a biztatást. A bizottság szerint ezzel a tettével megszegte a FIFA fegyelmi kódexének 58. pontját – mely rendelkezik a személyek faji, vallási és származási megsértésével. Minden körülményt figyelembe véve az "eset súlyossága" miatt tíz hivatalos mérkőzésről eltiltották Simunicot.

A védőt egy horvát bíróság is elmarasztalta: 25 ezer kunás (mintegy 950 ezer forint) bírságot szabott ki rá, mert a lefújást követően Za dom (a hazáért) felkiáltással ragadott mikrofont, a nézők pedig azt válaszolták neki: spremni (készen állunk).  usztasáknak ez volt az egyik jelmondatuk.

Simunic szerint semmi rosszat nem követett el, őt csak a hazája iránti szeretet vezérelte. Ez sajnos azonban nem hatotta meg a fajkeveredést, az antirasszizmust, a toleranciát és a többi agyrémet erőltető FIFA vezetőket, akik elvették a védő lehetőségét a világbajnokságon való részvételre. 

A brazilíai vb-n az eltiltás kezdetét a világbajnokság első mérkőzése jelenti majd, és attól függően, meddig jutnak a horvátok, Simunic hátralévő eltiltását a későbbiekben tölti le. Ráadásul a játékos még a stadionok területére sem mehet be ezeken az összecsapásokon. A horvátok a házigazda brazilokkal játsszák a vb nyitómeccsét, az A csoportban rajtuk kívül Mexikó és Kamerun szerepel még.

Jegyezzük meg jól tehát ezt is: a hazáért = náci mondat. Legalábbis is a több százmillió ember gondolkodását hétről-hétre formáló FIFA szerint. Éppen úgy náci minden, ami metélt barátainknak és hű talpnyalóiknak nem kedves. Mert ők diktálnak. Na persze, csak amíg hagyjuk...

Mondj igent a rasszizmusra!

(origo, NSO nyomán - Kitartás.net)

Hozzászólások