Reakciók Svédországban a multikulti ellen

Hibaüzenet

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term similarterms_taxonomy_node_get_terms() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 518 sor).
  • Notice: Undefined offset: 0 similarterms_list() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 221 sor).
  • Notice: Undefined offset: 1 similarterms_list() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 222 sor).

Svédország kormányfője nyilatkozatban ítélt el egy négy ember sebesülésével járó hétvégi malmői támadást. Vasárnap hajnalban ugyanis Malmö városában egy nemzetközi nőnapi feminista tüntetésen baloldali aktivisták és hazafias szervezetek ellentüntetői csaptak össze. Ellentmondó jelentések jöttek eddig az esetről, a liberális média szerint az ellentüntetők támadták meg minden előzmény nélkül a feministákat és négy embert késeltek meg, de a Svédek Pártja szerint az ellentüntetésen résztvevőkre támadtak rá a szélsőbaloldal képviselői.

„A náci és rasszista incidensek beszennyezik mindazt, amit az emberek jónak gondolnak Svédországban”- nyilatkozta a svéd kormányfő. Ezzel kissé utalt arra, hogy nem ez a hétvégi eset volt az első az utóbbi időkben, amikor különféle hazafias szervezetek vagy civil csoportok a multikulti ellen, vagyis a növekvő bevándorlás, a zsidók, vagy szélsőbaloldali jelenségek ellen intéztek támadást.

Az utóbbi tíz év során sok százezer afrikai és közel-keleti bevándorló érkezett Svédországba, de velük együtt megannyi probléma is. A kialakuló helyzet hasonló, mint Olaszországban, vagy mint itthon a cigányokkal. Svédország utcáin egyre gyakoribbak a nemzetiszocialista jellegű falfirkák és demonstrációk. Azonban az ellenoldal is erősödik, egyre aktívabbak a svédországi antifasiszta csoportok. A svéd kormány kettősmércét alkalmaz, a bevándorlást és a mögötte meghúzódó liberális elgondolásokat ellenzőket pedig „gyűlöletbeszéddel” vádolják, neonácinak kikiáltva őket.

Kitartás.net

Hozzászólások