Novorosszia hírei

Hibaüzenet

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term similarterms_taxonomy_node_get_terms() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 518 sor).
  • Notice: Undefined offset: 0 similarterms_list() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 221 sor).
  • Notice: Undefined offset: 1 similarterms_list() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 222 sor).

 Novorosszia kormányának javaslata alapján augusztus 24-én, Ukrajna ,,függetlenségének napján" a fogságba esett ukran kormanykatonákat a felkelők végig fogják vezetni Donyeck utcáin. (A javaslatot még nem fogadták el.)

- A felkelők rendfenntartó egységei Donyeckben felszámolták azt az ukrán diverzáns csoportot, amely két kisebb aknavetőből, kezelő személyzetből és három orvlovészből állt (ezek tüzet provokáltak a városon belül és lőtték a civil létesítményeket). A lakosság bejelentése alapján Vtoraja Sztavka tonal a diverzáns egység izolálva volt és meg lett semmisítve.

- Ilovajszk alatt a helyzet nyugodt. A terepen 40 halott es 18 súlyosan sebesült ukrán kormánykatonát szedtek össze a felkelők.

- Donyecket lövi a kormányerők tüzérsége. Nincs áram a város Kijevszkij es Vorosilovszkij negyedében.

- A felkelők folytatják a tamadást északi irányban. Jelenleg a harcok a Veszjolaja Gora településnél folynak (a hasonló nevet viselő magaslatot a felkelők még tegnap vettek birtokba). Szintén harcok folynak Szcsasztyje külteruletén, illetve a felkelők, a terepen műkodő felderítő-diverzáns csoportokkal karöltve, csapást mértek Szcsasztyjetol északra, Sztukalova Balka települesnél.

- Harkovban tegnap délután a ,<Szvoboda" párt kirakott egy sátrat, amely körül zászlót lengettek a párt aktivistái. A helyszínre érkezett több ismeretlen személy, maszkokban, és szétverték az egész sátortábort, az aktivisták is kissé gyűröttebben távoztak a helyszínről.

- Tüzérsegi csapás érte Sirokij települést.

- Az elmúlt nap alatt a tüzersegi tűz miatt 52 civil vesztette életét. A legtöbben (19 fő) Donyeckben.

- A felkelőkhöz csatlakozott a mai napon egy újabb csoport, francia és spanyol önkentes.

- A ,,Kalmiusz" külonleges rendeltetésű csoport, a helyi partizánokkal karöltve Sznyezsnij alatt felszabadított a kormanyerők csapatai alól két falut - Manuilovkat es Petrovszkojet. Megsemmisítve 10 teherautót és páncélozott eszköz. Fogságba esett 13 ukrán kormánykatona (mind kórusban azt hajtogatja, hogy ők aztan nem lőttek, és nem is akartak harcolni; ellenben mindegyiknek használva volt a gépkarabélya és hiányos volt a lőszerkészlete).

(Orosz hírek - Shout Front - Kitartás.net)

Hozzászólások