Szolgálatmegtagadó zsidó katonák

Hibaüzenet

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term similarterms_taxonomy_node_get_terms() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 518 sor).
  • Notice: Undefined offset: 0 similarterms_list() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 221 sor).
  • Notice: Undefined offset: 1 similarterms_list() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 222 sor).

Megtagadta a szolgálatot az izraeli katonai hírszerzés több tucatnyi tartalékos tagja, mivel munkájuk szerintük meggátolja a palesztinokat abban, hogy normális életet éljenek. Úgy érzik, tevékenységük inkább politikai érdekeket szolgál, mintsem a zsidó állam biztonságát.

A zsidó katonai hírszerzés (ún. 8200-as egység) tagjai nyílt levelet írtak Benjámin Netanjahu miniszterelnöknek és Beni Ganc vezérkari főnöknek. Levelükben kifejtették, hogy azért tagadják meg a szolgálatot, mert úgy érzik munkájuk arra szolgál, hogy a zsidó állam megerősítse a Ciszjordánia feletti izraeli ellenőrzést. Ezzel viszont meggátolják a palesztinokat abban, hogy normális életet éljenek és hátráltatja az ellentétek feloldását. Az ügynökök leszögezték, hogy a szolgálat megtagadása kizárólag a palesztin területekre vonatkozik.

Az ilyen kishírek csak megerősítik a gondolkodó embereket abban, egyáltalán nem az az igazság egy-egy Izraelt érintő kérdésben, amit a hivatalos média sugall…

Kiss Gyula – Kitartás.net

Hozzászólások