Ne álmodozzanak...!

Hibaüzenet

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term similarterms_taxonomy_node_get_terms() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 518 sor).
  • Notice: Undefined offset: 0 similarterms_list() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 221 sor).
  • Notice: Undefined offset: 1 similarterms_list() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 222 sor).

(Ez a kifakadásom nagyon sokaknak nem fog tetszeni, de már elég volt abból, hogy a suszter nem a kaptafájával van elfoglalva!)

Számtalan – úgynevezett jobboldali médiumban – elhangzott/leíratott már, hogy a Magyarországon várható politikai vagy (netán) külső irányítású forradalmi/harci események megdönthetik Orbán Viktor kormányát és ekkor nem a baloldali-liberális ellenzék jut hatalomra, hanem a Jobbik. Lehetséges…, de ne igyanak a medve bőrére!

Csak a vak nem látja, hogy a Jobbik szerepléséhez éppúgy „hozzájárult” az uralkodó háttérhatalom, mint a hazát tönkretevő ballib hordákéhoz; ez jól jöhet nekik a polgárháború kirobbantására, vagy a külső beavatkozás ideológiájának gyártására. Vajon mit gondolnak a naiv elemzők, megmondó-emberek? Engedni fogja a háttérhatalom, hogy „további hozzájárulásuk” nélkül cselekedjen a Jobbik – mellesleg nem fog úgy cselekedni és saját szavazóit fogja szembe köpni, amint a húsosfazék közelébe jut.

De még egy kis szempontot ajánlanék figyelmébe az okoskodóknak: Magyarország – minden „ős-hősködés” ellenére is – keresztény ország; igaz komoly problémák vannak a csaknem egy évszázados vallástalan nevelés következtében.

Amíg a Jobbikot támogató médiumfelületeken folyamatos keresztény-ellenesség, Egyház-gyalázás folyik, addig ne számítsanak a mi szavazatunkra.

A Jobbik – önmagukat kereszténynek valló – koriferusai egytől-egyig Egyházon kívüli (bár látszólag azon belül működő) csoportosulásnak a tagjai és úgynevezett vallási életük, „lelkiismereti szabadságuk”, erkölcsi magatartásuk megkérdőjelezhető. Már csak ezért sem jogosultak az Egyház kritizálására. A II. Vatikáni Zsinat legfőbb baklövése a civilek bevonása volt – itt az eredmény! A látszólag ellenkező, ultrakonzervatív irány sem jobb – tessék végre tudomásul venni! Semmi mást nem csinálnak, mint újabb szakadást, zavart, amire „tanácstalanságot orvosló levelekkel” nem lehet gyógyírt hozni. Műkedvelő inkvizítorokból nem kérünk!

Romantikázás, köldöknéző gyertyabűvölés helyett életszentséget!

Sem ultramodernkedő szabadosság, sem „csipkés kombinéban való ájuldozás” nem hoz gyógyulást a megtépázott – de akkor is Szent – Egyházban, amelyet lehet kívülről, vagy belülről bomlasztani (persze szabadkőműves mentalitással és zsidó pénzen), kezdettől fogva halálra van ítélve minden, ami nem a Tanítóhivatal által meghatározott úton halad.

Akinek ez nem tetszik, vonuljon el a saját szektájába és okoskodjon ott, minket meg hagyjon békén. Sem a küng-isták, sem érosz-Esztike nincsenek felhatalmazva arra, hogy embereket zavarjanak össze – nézzenek tükörbe és próbálják kijavítani a múltjukat, amely legalább annyira foltos, mint amivel vádolják az Egyetlen Egyházat.

Nem akarunk sem cucilizmust, sem tajgai kumisztejet – mindkettő gyenge (de elsősorban veszélyes) – proli-diktatúra lesz, melyre még Kun (Kohn) Béla is, Rákosi (Roth) Mátyás is csettintene.

Amit a magyarság elért eredményt, megbecsülést, azt akkor érte el, amíg keresztény volt nagyjaiban és kicsijeiben egyaránt. A török idő környékén megjelenő protestáns liberalizmus (amely sajnos virágba borult a századok során és gyökere lett a profán liberalizmusnak) már nyugatról is zsidópénzen indult. Több száz felé való szakadása a világban, majd ennek megjelenése nálunk is, úgyszintén olyan érdekeket szolgál, amelyek Krisztus újbóli keresztre feszítését célozzák, mégpedig Egyházának most élő tagjaiban.

A vértanúk vére magvetés, erről ne feledkezzenek el! Kétezer éves története jól mutatja, hogy a támadók a történelem süllyesztőjében végezték, s közben a mindenkori Péter biztonságosan kormányozta. Adott korok kersztényeit meg lehet ölni, száműzetésbe lehet küldeni, de akkor is az Egy, Szent Katolikus Egyháznak vagyunk a tagjai, amelyet Krisztus és, nem törtető emberek alapítottak.

Amíg olyan távlatot kapunk, amelyek ellenkeznek az Egyetemes Egyház és az ezeréves hon maradandó értékeivel, addig nem kérünk belőle!

egy nyugalmazott plébános

Hozzászólások