"Ich hatt' einen Kameraden..."

Hibaüzenet

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term similarterms_taxonomy_node_get_terms() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 518 sor).
  • Notice: Undefined offset: 0 similarterms_list() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 221 sor).
  • Notice: Undefined offset: 1 similarterms_list() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 222 sor).

A pénteki napon vettünk végső búcsút Gyevi-Szabó Ferenc testvérünktől Budapesten, az Új köztemetőben. A gyászszertartásra az ország minden részéből jöttek bajtársak és különféle hazafias szervezetek képviselői is. A feketébe öltözött résztvevők és a hungarista díszegység jelenlétében tisztelegtünk a PHM idős tagjának hamvai előtt. Mozgalmunk számára nagy veszteség Gyevi-Szabó testvér távozása, hiszen idős kora ellenére élete végéig ifjonti szorgalommal dolgozott azért az ügyért, melyre felesküdött. A gyakran hangoztatott, „Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha” nem csak egy üres frázis volt számára, hanem odaadásával és meg nem alkuvásával bizonyította a Szálasi Ferenc által megfogalmazott életút életerős igazságát.

Régi lelkész barátja és bajtársa, Keresztúri Péter kezdte a gyászszertartást. Hivatásához méltóan arra irányította a gyászolók figyelmét, hogy ez a búcsú csupán időleges, hiszen a keresztény erkölcs útján járva majd – előbb vagy utóbb – halálunkkor mi is találkozunk eltávozott testvérünkkel. Ennek ellenére ez számunkra mégis veszteség, hiszen jelenléte és munkássága e világon már megszűnt.

A PHM nevében Domokos Endre János búcsúztatta Oskart. Kiemelte, hogy testvérünk sokoldalú munkássága kézzelfogható, hiszen az egyetlen Szálasi Ferenc emlékmű is az ő érdeme. E mellett replikái, fotói vagy éppen más, eredeti alkotásai is itt maradnak, hogy emlékeztessenek arra, hogy tehetségét és szorgalmát a hungarizmusért kamatoztatta.

Harmadikként – a Magyarnak Maradni Mozgalom és a Blood & Honour Hungária nevében – ismét egy régi bajtárs és barát, Süni búcsúzott. Végül Gergő fia is szólt pár szót, majd felolvasta testvérünk egyik barátjának – aki nem tudott részt venni a gyászszertartáson – a levelét. Végül végső tisztelgésként az Ich hatte einen kameraden-t játszottuk, melyet hajdanán is olyan szívesen énekeltünk együtt, majd szétszórták hamvait.

Gyevi-Szabó Testvér! Nem felejtünk, és folytatjuk a harcot!

Pax Hungarica Mozgalom, Kitartás.net

Hozzászólások