Veszettek - reflektál a szélsőjobb

Hibaüzenet

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term similarterms_taxonomy_node_get_terms() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 518 sor).
  • Notice: Undefined offset: 0 similarterms_list() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 221 sor).
  • Notice: Undefined offset: 1 similarterms_list() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 222 sor).

Nem lepődtünk meg. Nincs új a Nap alatt. Hiába várnánk, hogy egy olyan film legyen bemutatva, mely nemzetünk erényeit, értékeit, örökségét mutatja be - vagy esetleg a valóságot a cigányság bűnözési adatairól, a zsidóság véleményét saját szerepükről a világban, esetleg a multikulturalizmus pusztító realitását Európa-szerte, ez a rendszer nem az a rendszer. Nem, a gonosz megtestesítője ismét az országát védő fehér ember. Goda Krisztina "Veszettek" című filmjében a szokásos üzenettel találkozhatunk, amit évtizedek óta sulykolnak belénk: aki saját népét tiszta szívvel szereti és küzd fennmaradásáért, az csak gyűlöletből cselekedhet.

Alaptalan, irreális; mint, ha a liberálisok által vizionált világképen kívül nem létezne más, csak a gyűlölet világa. Mint, ahogyan a középiskolai tanulmányokban: senki sem csodálkozik azon, hogy szinte kizárólag csak a Nyugat írói vannak az irodalomkönyvekben? Esetleg más nem is létezhetett? Vegyük már észre a manipulációt! Ez az "alkotás" is egy tudatos ferdítés.

A történet szerint két nehéz helyzetben élő fiatal egy karizmatikus vezető hatására belép egy helyi szélsőjobboldali rendvédelmi szervezetbe, ahol a végére kiderül, csak a féktelen gyűlölet a mérvadó. Ennél nagyobb sületlenséget nem agyalhattak volna ki. A vak gyűlöletnek mi sem vagyunk pártján, de nem is kötődik hozzánk. Mellesleg lássuk már be ép ésszel: biztos a gyűlölet az okozója sok jelenségnek, s nem a racionálisan felismert ismeretek alkotta ösztönzés?

Két dolgot most leszögezünk. Az egyik, hogy aki a családját védi, az nem a családját veszélyeztető idegent gyűlöli, hanem a családját szereti - ez vezérli. A nemzet pedig családok összessége, így aki harcol érte, igaz szeretetből teszi. Aki ezt képtelen megérteni, számára nem is próbálunk részletesebb választ nyújtani, felesleges. A másik, hogy a szélsőjobboldal terminológiája e perspektívából már régen idejét múlt! A skinhead szubkultúra a múlté, lecsengett - vannak még elszórt foszlányai, de politikai szempontból impotens jelenség. Nem, szabadidőnkben nem verekedni járunk a terekre, ha esetleg e film kapcsán valaki ilyenre asszociál. A szélsőjobboldal professzionalizálódott, régen meghaladta a rendszer által elképzelt kereteket. Nem bőrfejű, bakancsos huligánok alkotják sorainkat, hanem becsületes munkások, diplomázott értelmiségeik, szorgalmas egyetemisták, céltudatos diákok, s a társadalom széles rétegeinek képviselete. Persze sajnálatos, hogy ilyen alapvető tényeket kell közölnünk, de e film kapcsán nem hagyhatjuk a hazugság terjeszkedését. 

Filmvásznon a holokauszt, a skinheadek, a gyűlölet, az embertelenség. Emellett könyvek, sajtókiadványok és még sorolhatnánk. Irreálisabbnál irreálisabb sztorikat raknak elénk. Minden lehetséges eszközzel azon munkálkodnak, hogy elnyomják az európai nemzetek öntudatra ébredését. Miért? Mert az rendszerük és uralmuk végét jelentené.

Két világ harcol egymással: az ő világuk, és a mi világunk. Az ő világuk a sunyi, aljas, romboló akciók halmaza, hogy eltöröljék a természeti törvények által biztosított civilizációt. A mi világunk, a család, a nemzet, az európai büszkeség, a hagyományok, az örök értékek és az eszményi ember világa, mely megalkotta a nyugati kultúrát. Mi védjük és biztosítjuk ennek jövőjét, viszont ők pont ezt akarják elpusztítani.
Ez a film is csak eszköz arra, hogy lyukat üssenek a magyar nemzet és az európai ember büszkeségén. 

Hát nem fogtok megetetni minket ezzel! Felébredünk, méghozzá hamarosan. És azoknak, akik a nemzet élni akarását gátolni akarják, meg fognak fizetni érte!

Pados Balázs - Kitartás.net

Hozzászólások