Kitörtek a migránsok a kiskunhalasi táborból, könnygázt kellett bevetni

Hibaüzenet

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term similarterms_taxonomy_node_get_terms() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 518 sor).
  • Notice: Undefined offset: 0 similarterms_list() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 221 sor).
  • Notice: Undefined offset: 1 similarterms_list() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 222 sor).

Múlt péntek este mintegy nyolcvan migráns kitört a kiskunhalasi idegenrendészeti gyűjtőtáborból, A hírt egyelőre nem erősítették meg hivatalos forrásból – írta a Halasmédia. Kedden délelőtt azonban ismét a készenléti rendőrség helyi erőket kellett riasztani a Szegedi úti táborhoz, ahol a portál információi szerint újabb lázadás volt. A lap úgy tudja, könnygázt kellett használniuk a rend helyreállítása érdekében.

Helyi információk szerint múlt pénteken este hat óra tájban ismét lázadás tört ki, a felfordulást kihasználva, mintegy nyolcvan migráns tört ki a táborból, ezért teljes zárlatot rendeltek el. A Készenléti Rendőrség erőit, a határrendészeket és a városi kapitányság rendőreit is riasztották a volt tüzérlaktanyához és környékére.

Arról nincs információ, hogy megsérült-e valaki. Úgy tudni a megszökött táborlakók közül 26 főt elfogtak a rendőrök, a többinek sikerült kereket oldania. Egyes információk szerint két lövés is eldördült a táborban, vagy annak közelében - a migránsok között dolgozó egyenruhásoknál azonban biztonsági okokból nincs lőfegyver, így nem tudni, hogy milyen fegyverből származhattak a lövések, vagy hogy egyáltalán lövéseket lehetett-e hallani. Úgy tudni, a táborban tartózkodó 2-300 migránsra alig több, mint egy tucat civil biztonsági őr és egyenruhás rendőr vigyáz.

Augusztus 4-én, kedden délelőtt tíz óra körül ismét riasztották a készenléti rendőröket a Szegedi útra, ahol információk szerint ismét fellázadtak a migránsok. A táborból származó információk szerint egyre gyakrabban fordulnak elő kisebb-nagyobb lázadások, kitörési kísérletek. Egyre elégedetlenebbek a migránsok, szeretnének tovább utazni a nyugat-európai országok felé. A Halasmédiához eljutott információk szerint gyakran bonyolítja a migránsok befogadó állomásokra történő utazását, hogy pontatlanok, felületesek a számukra kiállított magyar hatósági igazolások.

Nem egyszer előfordul, hogy a nőket férfiként, míg a ránézésre is 14-15 éves fiúkat 27-30 évesként veszik nyilvántartásba, vagy a 48 óráig érvényes ingyenes utazásra jogosító papírokat lejárt dátumokkal látják el, ami a későbbi igazoltatások során komoly bonyodalmakat okoznak. A Halasmédia információi szerint már két hete is kitörtek a migránsok a halasi táborból, azonban a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság korábban és ezúttal sem volt hajlandó megerősíteni illetékesség hiányában ezeket az értesüléseket.

A Bevándorlási- és Állampolgársági Hivatalhoz (BÁH) irányították a lapot, egyelőre azonban onnan sem érkezett válasz a feltett kérdésekre.

Az óra ketyeg.

(harcunk.info nyomán Kitartás.net)

Hozzászólások