Hírhatár és vs.hu: jobban tudják, mint a hungaristák?

Hibaüzenet

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term similarterms_taxonomy_node_get_terms() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 518 sor).
  • Notice: Undefined offset: 0 similarterms_list() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 221 sor).
  • Notice: Undefined offset: 1 similarterms_list() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 222 sor).

Egy roppant érdekes hír volt olvasható kedden a Hírhatár Online felületén - aminek a forrása ráadásul a vs.hu, ez már mindent elárul. Összemosás, ferdítés, hazudozás. A leközölt cikk szerint "A neonáci Vér és Becsület magyarországi szervezete náci emléktúrát tervez Ausztriában és Bajorországban" - hivatkoznak egyből a német Die Presse c. online napilap hírére. Körülbelül azt a szituációt kell elképzelnünk liberáliséknál, mint amikor egy adott faluban egy idős asszony elsüt egy igazi, hagyományos cigány viccet, a szomszéd meg már holokausztot™ kiált a jogvédőknek, aztán elszabadul a közéleti "szégyelljük magunkat" helyzet. Nos, nácit kiáltottak.

Először is szó szerint idézzük a hirhatar.hu/vs.hu (mindkettő leközölte) tákolmányát:

"Információik szerint a túra csütörtöktől vasárnapig tart, és meglátogatják egyebek mellett a bécsi művészeti akadémiát, egy alsó-ausztriai katonai múzeumot, és Hitler szülőhelyét Braunauban. Minderre két helyi antifasiszta szervezet is figyelmeztet, és követelik a hatóságoktól, hogy akadályozzák meg a "barna bevásárlókörutat". Németországban Landshutban (Hitler ott volt börtönben és ott írta a Mein Kampfot), Nürnbergben, Münchenben és Berchtesgadenben, a "sasfészek" helyszínén számítanak a náci túrázók megjelenésére.

Az antifasiszták felhívták a figyelmet, hogy a Vér és Becsület szervezetet Németországban betiltották, a számlájukra gyilkosságok és támadások írhatók, közölte a hírügynökség.

A magyar Vér és Becsületet egyébként ugyancsak betiltották, de Pax Hungarica néven gyakorlatilag változatlanul működnek tovább."

Nem csalódtunk. Még mindig nem látják a liberalizmustól az erdőt. Írásuk tele van a valóságtól teljesen elrugaszkodó elemekkel.

Nos, a cikkük szerint tehát ha egy náci - a gyengébb demokraták kedvéért: nemzetiszocialista - meglátogat egy művészeti akadémiát, egy múzeumot, akárcsak egy történelmi épületet, de esetleg túrázni szottyan kedve, az olyan kiemelt helyet foglal el a hírértéki skálán, hogy egyből meg kell osztani a világgal. Akik ilyen jelenséget rendkívülinek élnek meg, elég irreális világkép alapján élhetik a mindennapjaikat. Ennyire biztosak abban, hogy a nemzethűség felett elhalad az idő? Ennyi erőt éreznek magukban, hogy dacoljanak a természeti törvényekkel? Hiszen számukra a náci - mint jelző - érvényes bárkire, akinek nem az afrikai az illatos és nem büdös a hazai. Perspektívájuk ennyi és nem több. Ebből kiindulva viszont a házuk környező száz métere is NSDAP tagokat rejthet. 

Az ember természetes irányultsága, hogy kötődik, ragaszkodik a sajátjához: családjához, nemzetéhez, fajához. Aki pedig nem, az vagy áruló, vagy mentálisan beteg. És bizony, ha a Sturmabteilung korabeli egyenruháját viselő hagyományőrzőket nem is látunk rohangálni a művészeti akadémián, vagy esetleg valamely közterületen, ne legyen kétségeink: öntudatra ébredt, nemzetben gondolkodó és saját faja iránt érzékeny európaiból nem csupán egyre több van, de láthatatlanban ott vagyunk - és vannak egészségesek sokan, kiket lehet nem is ismerünk - a munkahelyeken, az egyetemeken, az iskolákban, a művészeti akadémián (példának okáért), esetleg éppen egy német turisztikai látványosságnál is. Tehát, ha ennyire releváns hír egy öntudatos egyén részvétele a civilizáció mindennapjaiban, elég lassú a reakcióidő a hírközlésben a Hírhatár Online és a vs.hu tájékán.

No, de megint csak tudatlanságra vall a cikkük további szegmense - és ez az a rész, melyben főleg érintettek vagyunk. Amennyiben egy kalap alá helyezik a Vér és Becsület Kulturális Egyesületet és a Pax Hungarica Mozgalmat, körülbelül 10 évvel vannak lemaradva a rólunk alkotott kép formálásában. Ezért, most lássuk tisztán és egészében a tényeket. 

Közöljük Domokos Endre János, a Pax Hungarica Mozgalom vezetőjének hivatalos válaszát, mely minden szürreális hazudozást elsöpör az útból, amit a liberális hírportálok igyekeznek hungarista mozgalmunk megállíthatatlan feltámadásának útjába lökni:

„1. A Pax Hungarica Mozgalom nem szervez Németországban „Hitler-emléktúrát’ (2013. áprilisában Baranya megyei szimpatizánsaink szerveztek ilyesmit a Mecsekben). A Mozgalom nyilvános rendezvényeit (túrák, előadások, megemlékezések) a saját oldalán teszi közzé, nem pedig a Die Presse című lapban.

2. A Pax Hungarica Mozgalom nem a Vér és Becsület Kulturális Egyesület ’utódszervezete”, egyedül az én személyem közös a két csapatban. A PHM mind tevékenységében, mind eszmeiségében más irányvonalat (konkrétan: a szubkultúráktól megtisztított hungarizmust) képvisel, mint a hajdani VBKE.

3. A PHM tagjaihoz nem köthetők erőszakos (köztörvényes) bűncselekmények, így a ’a Vér és Becsület szervezetet Németországban betiltották, a számlájukra gyilkosságok és támadások írhatók’ fordulat szándékos ferdítés, valós tények (a Blood & Honour valóban be van tiltva Németországban) olyan hamis színben való feltüntetése, mintha a PHM-nek vagy tagjainak bármi közük lenne az említett erőszakos bűncselekményekhez.

A félreértést egyébként az okozhatta, hogy Magyarországon - jó magyar szokás szerint - egy időben (2001-2005) két "Vér és Becsület"is volt: jelesül a Blood & Honour Hungária (ez a B&H hivatalos magyar divíziója, 1998-ban alakult, a mai napig működő szkinhed-szervezet, sohasem volt bejegyezve, így feloszlatva sem) és a jogerősen feloszlatott Vér és Becsület Kulturális Egyesület.

Domokos Endre János - Pax Hungarica Mozgalom”

Pados Balázs - Kitartás.net

Hozzászólások