A falusi ember sosem unatkozik

Hibaüzenet

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term similarterms_taxonomy_node_get_terms() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 518 sor).
  • Notice: Undefined offset: 0 similarterms_list() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 221 sor).
  • Notice: Undefined offset: 1 similarterms_list() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 222 sor).

A falusi ember nem ismeri azt a szót, hogy unalom. Hacsak nincs farkasordító hideg vagy hófúvás, télen sem tétlen. Tennivaló ugyanis van bőven.

Mivel a szőlőmetszés kezdetéig van még pár hét, az elmúlt időszak a fahasogatásról szólt. Az ősszel kitermelt, az erdőről behordott – közel 20 köbméter - fa már az ősz végén fel lett kuglizva. Mielőtt kiszáradna, ezeket a kuglikat fel kell hasogatni, kályhakésszé tenni, ugyanis akkor már jóval nagyobb energiát igényelne. Így hát fejszét ragadtunk szinte minden hétvégén, és daraboltuk a fát. A mai nap végén már elmondhattuk, látszik az alagút vége…

Bár délutánra jól elfáradtunk, a jövő évi tüzelő bizosítása mellett a kemény fizikai munka arra is jó volt, hogy a múlt szombati disznóölés óta elfogyasztott finomságok okozta plusz kalóriákat ledolgozzuk.

Egy vidéki hungarista – Kitartás.net

Hozzászólások