Korunk torzult nemi szerepei

Hibaüzenet

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term similarterms_taxonomy_node_get_terms() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 518 sor).
  • Notice: Undefined offset: 0 similarterms_list() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 221 sor).
  • Notice: Undefined offset: 1 similarterms_list() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 222 sor).

Írásra hajlok napok óta, de most érett meg bennem a késztetés, hogy rávilágítsak korunk hibás romantikájára.

Talán In medias res, a dolgok közepébe vágva érdemes kezdeni: rengeteg fiatal nő és férfi téved rossz útra. A mai fiatalok között a házasságig való önmegtartóztatás már szóba sem jöhet, de ez semmi, ahhoz képest, hogy bizonyos körökben és korosztályokban dívik a „trófeagyűjtés” művészete. Nem, hölgyeim, sajnos most nem csak az urakra gondolok.

Ezt a kört a legkönnyebben úgy lehet leírni: egy még tapasztalatlan lányt kijátszik egy nála tapasztaltabb fiú, így a lány nem tud bízni, és a saját fájdalmait és bizonytalanságait elnyomja azzal, hogy egy nála naivabb fiút ő is kijátszik… Mit tippel az olvasó, hogy vajon akkor az az átvert fiú mit is fog tenni…?! Láthatjuk, hogy egy egész társadalom ez által sérülhet, mint a dominó, amit megindít valami, de nem lehet – vagy nehéz – megállítani.

Míg átlagos kapcsolatokban ma a bohóság és a testi dolgok számítanak értéknek, addig az őszinteség, az egymás megismerése, romantika pedig már-már deviancia.

Ma nem erény az egészséges párkapcsolat a hűség és bizalom jegyében, hanem az, ha az egyik embert meg tudja a másik alázni, így ezzel magát felsőbbrendűnek érezni. Önmagában ez sem kis dolog, de a jéghegy csúcsa az, amikor a középiskolákban lányok egy részét MINDENHOGYAN ismeri a fiúk „menőbb” része, és a menőbb fiúk megszerzése is presztízs a lányok körében. Ideje lenne tudatosítani az emberekben, hogy nem a bútor mellé választunk párt, hanem magunk mellé, hogy ketten egy lehessünk.

Ezzel a morállal sajnos nem hogy szebb jövő, de boldog jelen sem lehet.

Testvérek! Nekünk, keresztényeknek meg kell mutatnunk, hogy értékrendünk a helyén van, a fentebb említett dominót csak példamutatással lehet megállítani. Magánéletünket ebben a szellemben kell alakítanunk.

Elfelednünk nem szabad, mindörökké: Isten, Haza, Család.

Jarovcsák Áron - Kitartás.net

Hozzászólások