Trump hajbókolása a zsidók előtt

Hibaüzenet

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term similarterms_taxonomy_node_get_terms() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 518 sor).
  • Notice: Undefined offset: 0 similarterms_list() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 221 sor).
  • Notice: Undefined offset: 1 similarterms_list() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 222 sor).

Az amerikai elnökjelöltek egytől-egyig hitet tettek zsidóbarátságuk mellett az Amerikai-Izraeli Közpolitikai Bizottság (AIPAC) washingtoni rendezvényén. A legjobban Donald Trump fényesítette a gazdik hátsóját.

Bár több rabbi is azt ígérte, kivonul, amikor Trumpra kerül a sor, néhány elszórt füttyön kívül semmi sem zavarta a rebuplikánus jelölt hajbókolását, sőt taps fogadta. Az elnöknek készülő milliárdos felemlegette, hogy unokáit az ortodox zsidó hagyományoknak megfelelően nevelik, biztosította a befolyásos kaftánosokat, benne Izrael igaz barátját ismerhetik meg.

Mondandójában szó szerint elhangzott: „Szeretem Izraelt” …

Aztán jöttek a szokásos héberpárti lózungok:

* Izrael az egyetlen igazi demokrácia a közel-keleti térségben

* Elnökké választása esetén megígérte, hogy Iránnal kötött nukleáris korlátozásról szóló egyezményt

* A palesztin-zsidó konfliktus kapcsán megjegyezte az oktatás fontosságát, mert a palesztin gyerekeket gyűlöletre nevelik…

* Hillary Clinton Közel-Kelet politikáját katasztrófálisnak minősítette (értsd: még jobban segíteni kell a zsidó államot).

Aztán feltette a koronát a behízelgésére: miszerint elnökként az Egyesült Államok izraeli nagykövetségét áthelyezné – ahogyan fogalmazott – “a zsidó nép örök fővárosába, Jeruzsálembe”.

Akinek eddig még nem volt világos, kik is irányítják a világot, a fentiekből ismét kiderül. És gondoljunk bele, ha a világ legerősebb államának elnöke ilyen báb, milyen a világ többi politikai vezetője?

Kiss Gyula – Kitartas.net

Kapcsolódó:

Kitekintő - AIPAC, az amerikai zsidó lobbi

Egy őszinte zsidó gondolatai

Hillary Clinton és Donald Trump keddje volt

Hozzászólások