A radikális párt, amelybe nem kellenek radikálisok...

Hibaüzenet

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term similarterms_taxonomy_node_get_terms() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 518 sor).
  • Notice: Undefined offset: 0 similarterms_list() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 221 sor).
  • Notice: Undefined offset: 1 similarterms_list() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 222 sor).

Kutya nehéz dolog a rendszert belülről jobbítani, ezt mindenki beláthatja. Novák Előd, a Jobbik leendő néhai alalnöke különösen. Pedig szegény jó Novák igazán mindent elkövetett, hogy megjavuljon, s lehetőségei szerint jobban belesimuljon a Cuki Vezető által meghírdetett új irányvonalba. Idén februárban például már a HVIM és a Betyársereg által Székesfehérváron szervezett Becsület Napjától is tüntetőleg távol maradt. „Meglepve látta” ugyanis, hogy a rendezvényen egy Waffen-SS veterán is felszólal (nem is értjük, mit keres egy veterán egy világháborús megemlékezésen)...

Novák Előd, Apáti István és Szávay István „nem lesz tagja a Jobbik elnökségének a következő tisztújítást követően” – közölte Mirkóczki Ádám, a néppárti párt szóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. Azt azonban visszautasította, hogy egy radikális-mérsékelt törésvonal lenne a pártban. Vona Gáborban – akinek három éve még a hungarizmus is „baloldali gondolatkör” volt – már „jó ideje érlelődött a döntés”, hiszen „a Jobbik nem náci” (erre egyébként mi vagyunk a tanúk), bár „előfordultak vállalhatatlan vadhajtások, de ezeket ők fogják lenyesni.”

Így hiába a javuló magaviselet, a nagy ívben elkerült fehérvári Becsület Napja, a „vállalhatatlan vadhajtások” sorsa a beígért lenyesés lett. Novák helyét – a „megváltozott feladatokra” alkalmasabb – Janiczák Dávid veheti át, akinek nemhogy SS-veterán nem kell, de „nem kellenek a nyilasok, nem kellenek a fasiszták, nem kellenek a rasszisták”.

Nagyon úgy tűnik, hogy radikálisok sem, elvégre nélkülük is lehet „nemzeti radikális” pártot csinálni...

Az Index és a Kuruc.info nyomán Domokos Endre János – Kitartás.net

Hozzászólások