330 éve kezdődött el Buda ostroma

Hibaüzenet

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term similarterms_taxonomy_node_get_terms() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 518 sor).
  • Notice: Undefined offset: 0 similarterms_list() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 221 sor).
  • Notice: Undefined offset: 1 similarterms_list() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 222 sor).

Háromszázharminc évvel ezelőtt az európai népek képesek voltak az összefogásra az iszlám ellen. Napjainkban is nagy szükség volna az együttműködésre, hisz nagyobb veszély fenyegeti a földrészt, mint valaha.

A XI. Ince pápa kezdeményezésére az európai uralkodók által 1684-ben létrehozott Szent Liga végső célja az iszlám kiűzése volt Európából. Elsődleges céljuknak Buda visszaszerzését tűzték ki. Közel 80 000 fős keresztény sereg kezdte el az ostromot 1686. június 18-án. A seregben a 15-20 000 magyar mellett az öreg kontinens szinte minden nemzete képviseltette magát. Németek, hollandok, csehek, olaszok, dánok, angolok, franciák, svédek, katalánok, spanyolok, stb. szálltak harcba kereszt alatt a diadalért. A végeredmény ismert: szeptember 2-án újra Krisztus zászlaját fújta a bástyákon a szél.

Ha Európa ismét önmaga akar lenni, a példa adott: keresztény, konnacionalista összefogással megvédhetjük, ahogy őseink tették!

Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz többé.

Kitartás.net

Hozzászólások