Nemzeti jelképek, szimbólumok...(avagy probémák a nemzettudatban?!)

Hibaüzenet

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term similarterms_taxonomy_node_get_terms() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 518 sor).
  • Notice: Undefined offset: 0 similarterms_list() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 221 sor).
  • Notice: Undefined offset: 1 similarterms_list() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 222 sor).

Sokadjára veszem azt észre, hogy a nacionalista körökben nemzeti motívumokon van a hangsúly, meg a zászlókon.

Ehhez egy rövid történetet engedjetek meg: Pár éve, amikor még felkerültem Budapestre, egy jó barátom forgatott velem, valamint egy világbajnok kickboxos(?!) lánnyal, na meg 2 MSZP-nél dolgozó fiatalemberrel egy filmet az egyik felvett tárgyára. A téma egy turulszobor bontása vagy nem-bontása volt, de a lényeg a végén volt: mindenkit megkérdezett: Turul, vagy Holokauszt emlékmű épüljön? Majd három válasz rögtön jött, politikailag korrekten:"Mind a kettő!" Majd az enyém: "Egyik sem, a mostaniakat tartsuk rendben, ide munkahelyek kellenek!" - EHHEZ FŰZNÉM RÖGTÖN, HOGY A GYÖKERE A FÁNAK IS MÉLYEN VAN, AMI NEM LÁTSZIK, DE ATTÓL, HOGY A FA MAGAS, NEM BIZTOS, HOGY AZ ELSŐ SZÉL NEM VISZI KI!

Nem a nemzeti jelképekkel van bajom, sőt, amikor tudom, én is előtérbe próbálom helyezni, hiszen identitásunkat tükrözi, DE!

Először normális MAGYAR ipar kellene az országba, na meg az emberek közötti összefogás... Ameddig ez nincs meg, addig lehet turulozni, meg tudjamisén.. De elég szégyen, hogy sokan EGYSÉGRŐL prédikálnak, de a gép előtt élik le az életüket. 

Más emberek a fegyelemről beszélnek, de minden hétvégén alkoholgőzben hajtják fejeiket nyugovóra. Megint más emberek Istenről, meg kereszténységről prédikálnak, de Buddha idézetekkel szorják meg a webet...vagy épp Krisztussal példálozva önmaga életét (s családjáét) veszélyezteti a migránsok mellett érvelve...

Összességében: olvass, képezd magad... sportolj, hogy fizikálisan példát mutass..... ÉS A LEGFONTOSABB, HOGY MERJ TENNI, HISZEN A CORVIN KÖZI SRÁCOK SEM A SÖRÖZŐBEN FILOZOFÁLTAK! És ez a tett lehet egy baráti önképző szakkör, egy adománygyűjtés, vagy egy idős néni átsegítése a zebrán..

Ilyen egyszerű!

"Ha a szellem napvilága ragyog minden ház ablakán,
akkor mondhatjuk, hogy megállj, mert itt van már a Kánaán!"

Jarovszcsák Áron - Kitartás.net       

Hozzászólások