Az Igazság szabaddá tesz – könyvbemutató

Hibaüzenet

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term similarterms_taxonomy_node_get_terms() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 518 sor).
  • Notice: Undefined offset: 0 similarterms_list() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 221 sor).
  • Notice: Undefined offset: 1 similarterms_list() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 222 sor).

„Az iszlám térhódítása napjainkban nagyrészt az elméleti és gyakorlati materializmus miatt keletkezett világnézeti vákuum következménye keleten és nyugaton egyaránt. Az is tény, hogy a keresztény teológia a napjainkban eluralkodó nominalista szkepticizmus és történelmi relativizmus következtében mélységes válságban van.

Ám ennek leküzdése nem lehetetlen feladat. Az objektív igazságra törekvő, szubjektív előítéletektől mentes, intellektuális optimizmusra épülő filozófia és az ezzel összhangban álló teológia képes legyőzni a jelen válságot, és igazi alapjaihoz visszatérni.

A kereszténységnek nem ez az első válsága, de mindegyikből megújulva került ki. Kétezer éves fennállása alatt mindig igazolódtak alapítójának, Jézus Krisztusnak szavai: »A pokol kapui nem vesznek erőt rajta.«” (Mt 16,18)

 

November 11-én lesz Tudós-Takács János teológus, filozófus, műfordító születésének 80. évfordulója. A Szabad Szellem - Magyar Kultúra Alapítvány egy teológiai-filozófiai tanulmánykötet megjelentetésével tiszteleg a jelenkori hungarizmus legnagyobb hatású képviselője előtt.

A könyvbemutató időpontja: 2016. november 13. (vasárnap), 15 óra.

Gyülekező: a Ferenciek terén a Nereidák kútjánál 14:45-ig.

A könyv ára 3000 Ft, de a helyszínen 2700 Forintos kedvezményes áron megvásárolható.

A belépés díjtalan, Tudós-Takács János minden tisztelőjét szeretettel várjuk!

Szabad Szellem – Magyar Kultúra Alapítvány

Hozzászólások