Tegyen szabaddá az igazság! – Egy könyvbemutató margójára

Hibaüzenet

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term similarterms_taxonomy_node_get_terms() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 518 sor).
  • Notice: Undefined offset: 0 similarterms_list() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 221 sor).
  • Notice: Undefined offset: 1 similarterms_list() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 222 sor).

Tudós-Takács János tanulmánykötetének bemutatója alkalmából a csípősen hűvös novemberi vasárnap délutánon több tucatnyian gyülekeztünk a meghirdetett találkahelyen, ahonnan rövid sétát követve jutottunk el a tényleges helyszínre. Ez az eljárási mód már önmagában is hordozza napjaink (ál)demokráciájának mottóját: a magunkfajtáknak sosem árt az óvatosság. Bizony nem, elvégre – a teljesség igénye nélkül – voltunk már tanúi és elszenvedői megkérdőjelezhető bombariadónak, bírósági huzavonának, a liberális sajtó és jogvédő ajvékolók sárdobálásának és még sok egyébnek, tehát ha a fent említettek borsot akarnak törni az orrunk alá, akkor legalább dolgozzanak meg érte egy kicsit!

Az egymást követő felszólalók részben a néhai szerző személyével és munkásságával kapcsolatos élményeiket és meglátásaikat osztották meg a hallgatósággal, illetve Tudós-Takács Ernő, mint János bácsi szellemi örökségének gondozója részletesebben is ismertette a mű felépítését, szerkesztési szempontjait.

Az Igazság szabaddá tesz címet viselő poszthomusz munka szerepe azért is jelentős, mert napjaink divatossá vált felszín-hazafiassága nagylelkűen megfeledkezik Isten, és az isteni igazság kereséséről. Égetően szükséges lenne minél több Mindszenty Józsefre, Zadravetz Istvánra, Prohászka Ottokárra, hiszen báránybőrbe bújt farkasok ólálkodnak a keresztény (?) magyarok nyája körül. Szekták, álpróféták, újpogány irányzatok mindenre elszánt és gátlástalan képviselői leselkednek a tévelygő lelkekre, hogy elragadhassák azokat.

A fent említettekhez mérhető, igazán nagy formátumú egyházi vezetőkben szűkölködünk ugyan, de erkölcsi-szellemi és anyagi frontokon vívott virtuális küzdelmeinkben most végre elkönyvelhetünk magunknak egy parányi kis győzelmet: szabad forgalomba került egy mély tudást összegző, igazán hiánypótló könyv.

Aki tehát a könyvbemutató résztvevőihez hasonlóan tesz, és a már sokszorosan megadóztatott kis jövedelméből kiszorítja azt a néhány ezer forintot, ami a Szabad Szellem – Magyar Kultúra Alapítvány gondozásában megjelent könyv forgalmi árát képezi, elévülhetetlen kézifegyverre tesz szert, miáltal közelebb kerül az őt felszabadító igazsághoz.

Adja Isten, hogy minél többen tegyék meg ezt a lépést!

Gerje Zoltán – Kitartás.net

Hozzászólások