50 ezer svéd koronát fizetett ki a svéd állam az ISIS harcosának

Hibaüzenet

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term similarterms_taxonomy_node_get_terms() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 518 sor).
  • Notice: Undefined offset: 0 similarterms_list() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 221 sor).
  • Notice: Undefined offset: 1 similarterms_list() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 222 sor).

Valamit borzalmasan benéztek a svédek bürokraták, ugyanis közel egy éven keresztül fizettek annyi juttatást egy ismert svéd ISIS harcosnak, amiből családjával a szíriai Rakkában bőven meg tudtak élni -írja a thelocal.se.

Az Abdul Samad al Swedi néven harcoló 31 éves Michael Skrå mo, a hatóságok előtt ismert figura volt. A férfi 2014-ben összecsomagolta családját négy kiskorú gyermekével együtt, és Rakkábaköltöztek. Azóta több propagandavideóban is feltűnt, sokszor családjával, valamint kalasnyikovokkal pózolva. 

A svéd jóléti hivatalnak a lelépést követően nyolc hónapba telt, mire felfüggesztette a juttatásokat és egy évbe telt, mire levélben értesítette a családot erről. Egy szakértő szerint a család csak a gyerekek után járó segélyből vígan eléldegélhetett Rakkában, ami fölött kaptak lakhatási segélyt és egy laza 62 ezer koronás lakbértartozással léptek le (közel 2 millió forint). A család rakkai  tartózkodásuk alatt segélyek formájában több mint 50 ezer koronát kapott (több
mint 1.5 millió forint). 

A feleség áprilisban egy levélben kereste fel a göteborgi bíróságot, amiben azt írja, hogy soha életében nem fog visszatérni Svédországba, úgyhogy a saját munkájuk megkönnyítése érdekében nyugodtan ejthetik az ügyet.

(www.index.hu)

Hozzászólások