Egy újabb ok a napi imádságra

Hibaüzenet

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term similarterms_taxonomy_node_get_terms() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 518 sor).
  • Notice: Undefined offset: 0 similarterms_list() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 221 sor).
  • Notice: Undefined offset: 1 similarterms_list() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 222 sor).

Anno, még kisgyermek koromban a napi imádság fontosságát a hitoktatást végző plébános atya úgy magyarázta, hogy kéréseinket és félelmeinket így tudjuk legjobban a Teremtő elé tárni. Gyakorlatilag olyan, mint ha Istennel beszélgetnénk.

Gyakorló édesapaként a mai napon megrázó élményben volt részem: sms-ben felkeresett egy régi, érdemeket szerzett bajtársunk (név és cím a szerkesztőségben), és arra kért, hogy imádkozzunk kisfia gyógyulásáért. A 15 hónapos kislegény – ahogyan az az ő korában megszokott – kihasználva a szülők elfoglaltságát veszélyérzet nélkül kalandozott, minek folyományaként elszenvedett egy súlyos balesetet. Napok óta egy gyermekklinika lakója, lélegeztetőgépre van kapcsolva. A család úgyszólván tehetetlen, így is született ez a kérés.

Oly sok mindenért kell és érdemes imádkoznunk nap-nap után, de a fent vázolt helyzet javulásáig mától egy okkal gyarapodott a napi könyörgések tárgya: adj Uram gyógyulást és vigaszt a testi-lelki szenvedőknek, akik benned bízva hordozzák a reájuk szabott keresztet!

Gerje Zoltán – Kitartás.net

Hozzászólások