Egy elvártan üde színfolt

Hibaüzenet

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term similarterms_taxonomy_node_get_terms() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 518 sor).
  • Notice: Undefined offset: 0 similarterms_list() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 221 sor).
  • Notice: Undefined offset: 1 similarterms_list() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 222 sor).

A decemberi ünnepkör egyik illusztris figurájához, a Mikuláshoz (tévesen: Télapóhoz) kötődik a fenti illusztráció, amint a mosolygós ősszakállú bácsival kedélyeskedik a szemmel láthatóan fekete-afrikai gyökerekkel bíró gyerkőc

A német (nyelvű) édességforgalmazó - Virág elvtársi szófordulattal élve - "a torkánál fogva ragadta meg a problémát". Liberálisék most bizonyára elégedetten hátradőlnek, mondván "legfőbb ideje volt már!" Hogy miért? A teljesség igénye nélkül vessünk fel néhány kérdést és közismert tényt, amik a Mikulás kirekesztő, rasszista, fasiszta, stb. mivoltát támasztják alá. 

- A Mikulás egyenruhát visel. A halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek egy részében megjelenésével eleve félelmet ébreszt, őket folyamatosan rendre utasítja, ami a haladó nevelési elvekkel szöges ellentétekben áll.  

- A Mikulás a keresztény kultúrkör oszlopos alakja. Akkor viszont mi lesz a nem keresztény, pláne nem fehér bőrű gyermekek örömével?! Talán indokolt lenne egy minimum harcosan New Age-hívő beállítása. Nem beszélve arról, hogy az esélyegyenlőség nevében mikor lesz már végre minimum egy homoszexuális vagy transznemű Mikulás ezen a világon? 

- A Mikulás környezetében olykor felbukkanó krampuszok fekete bőrűek ugyan, de egyértelműen rabszolgák, hiszen alantas munkát végeznek. 

- A Mikulás kért-e valaha bocsánatot a Holokausztért? 

A fenti kérdések még megválaszolásra várnak, de - miként a mellékelt ábra is jelzi - a változás a liberális modernizáció szellemében már megindult. 

Gerje Zoltán - Kitartás.net

Hozzászólások