Őrült világ van – hogyan lehet rendet csinálni?

Hibaüzenet

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term similarterms_taxonomy_node_get_terms() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 518 sor).
  • Notice: Undefined offset: 0 similarterms_list() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 221 sor).
  • Notice: Undefined offset: 1 similarterms_list() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 222 sor).

Néhány évvel ezelőtt nagy port kavart az előző canterbury anglikán érsek, Rowan Williams nyilatkozata: „az iszlám törvénykezés elemeit be kellene építeni a mi törvényeinkbe”. Alig egy évre rá távozni kényszerült hivatalából, mert a liberális (értsd: zsidó) szellemiség ezt követelte.

Furcsa kinézete ellenére, ez az anglikán érsek szimpatikusabb volt számomra, mint a jelenlegi – Ferenc pápa 2.0-ás kiadása – Justin Welby. (Ez utóbbi esetében már attól hideglelést kaptam, hogy előzőleg közgazdász volt – azaz világos, hogy nem a hagyományos anglikán szemlélet szerint a mindenkori brit uralkodó a „tényleges főnöke”.)

Ma olyasmi történt ismerősi körömben, amitől nagy harag dúl bennem: egy bírónő igazságtalan ítéletet hozott.

Ez így önmagában nem hiszem, hogy túl nagy meglepetést okozna a Kedves Olvasóknak – az utóbbi évek egyre inkább azt bizonyítják, hogy a „törvény és a jog” csak afféle gúny-jelző lett mifelénk. Ráadásul az állítólagos „gyermekbarát” családjogi törvény égisze alatt történt mindez – ebből már világos az is, hogy a gyermek ellenében történt az eset.

Elfogultság? Megvesztegetés? Ki tudja, de az biztos, hogy az igazságnak semmi szerepe nem jutott.

S hogyan kerül ide a volt anglikán érsek nyilatkozata?

Az iszlámhoz hasonló törvényszemlélet nem tenné lehetővé, hogy a nők közszereplők, jogászok, politikusok, (horribile dictum: lelkészek), stb. legyenek. Semmit nem vitatok el a nők képességeiből. De azt állítom, hogy a régóta bevált férfi-hivatásokban semmi keresnivalójuk nincs: alkalmatlanok rá.

A feminista szemlélet minden nőiességtől – vele együtt annak csodáitól – fosztotta meg a nőket. Amihez nagyon, de nagyon, sőt egyedül csak ők értenek, azt nem csinálják, helyette tönkretesznek mindent, ami más értékkategóriába tartozik (az észt, logikát, helyzetértékelést nem helyettesítheti semmilyen érzelem és ez viszont is igaz, tehát férfiakat sem lehet női feladatok közé engedni).

Ahogy jelen világunk áll itt az ősi Európában, talán nem is „véletlen” az iszlám megjelenése. Isten büntetése, figyelmeztető jele? Furcsa gondolat, de nem mi rúgtuk fel a teremtésben igazságként működő értékeket? „Istennek nem lehet elege belőlünk?”

Pater Anonymus - Kitartás.net

Hozzászólások