Az orvosaim csodálkoznak…

Hibaüzenet

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term similarterms_taxonomy_node_get_terms() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 518 sor).
  • Notice: Undefined offset: 0 similarterms_list() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 221 sor).
  • Notice: Undefined offset: 1 similarterms_list() függvényben (/home3/kitartas/public_html/sites/all/modules/similarterms/similarterms.module 222 sor).

… hogy nem tudják lenyomni a vérnyomásomat, sőt már jó ideje sípol a fülem is, ami nagyon-nagyon nem jó jel.

Már-már azon voltam, bevallom nekik, hogy mennyi presszókávét vedelek be, de aztán – kellő önzésből és lustaságból – úgy döntöttem, hogy nem szólok egy szót sem, hanem (természetesen a kávé-mérséklés mellett) abbahagyom a „katolikus honlapok” olvasását. Szokásomhoz híven ugyanis megint végigsétáltam a képzeletbeli Agora-n, és úgy látom, hogy Pál apostol ma már ki sem tudná bogarászni az „ismeretlen istennek” épített oltárt – aztán megmértem a vérnyomásomat: ajjaj, holnap mit mondok a doki bácsinak?

Ha a mi Urunk Jézus Krisztus irgalommal tekint szegény kis gyarló szolgájára, akkor valamiféle válaszra méltat: kinek is van igaza? Mert ugyebár a Katolikus Egyház sokszor szokta hangoztatni, hogy „bezzeg” nálunk négy nagy szakadás volt, míg a protestánsok már nem tudják számon tartani. Tessék mondani, mi tudjuk hányféle „egyetlen igaz” mozgalom van a Katolikus Egyházon belül – lett-légyen az tradicionális, avagy modern felhangokkal muzsikáló egylet.

Először is ha bármelyikük az „egyetlen igaz”, akkor a többiek nem azok – vagyis mivel kívül vannak az „igaz egyházon” akkor elkárhoznak. Nemde bizonyos Smith nevű suszter már megfejtette ezt a rejtélyt és a Jehova Tanúi (közülük is csak 440 ezer) fog üdvözülni. Bizonyára kevésbé volt jártas az egyháztörténelemben, mert nem alkotott volna az ősegyházban is megjelent eretnekséghez hasonlót.

Másodszor, akik elkárhoznak azok eleve erre voltak rendelve? Tehát Kálvin örömünnepet ül, hogy a negatív predestináció mégis igaz. Nekem szerencsétlennek például még az is bajom, hogy későn születtem és így a papszentelésem, szentmisém, de minden más szentségekkel kapcsolatos tevékenységem, sőt életvitelem érvénytelen – azaz sokszorosan kárhozatra vagyok ítélve. Ha a Zsinat utáni szentség-kiszolgáltatások érvénytelenek, a tanítás hamis, akkor a sokmilliárd hívő mind a kárhozatra jutott. Egy valamire való ateista azt kérdezné: milyen istenetek van nektek, aki ezt megteszi azokkal, akiket állítólag szeret?

Harmadszor ha – véletlenül – valaki nem tartozik akármely tradicionalista, sedevacantista csoporthoz, vagy kézrátétellel gyógyító karizmatikus közösséghez, esetleg nem kap magán-kinyilatkoztatásokat, nem tagja a ma már ki tudja hány (olykor nős és női bíborosokkal rendelkező) ellenpápához kötődő egyesületnek, az már nem is lehet igaz hívő; nem is beszélve arról, hogy pap, püspök és pápa pedig pláne nem lehet.

Még hogy evilág liberális!?

Ó kérem, ha a II. Vatikáni Zsinat vallásszabadságról szóló dokumentumát megfogalmazók, avagy éppen az ezt ellenzők előre látják, hogy mi van most pro és kontra, akkor azonnal hazamennek. Bugnini-nek sem kellett volna összekeverni a liturgiát a letargiával, mert mára mindenképpen kialakult volna a káosz. Ugyanis elég szétnézni a látszólag két (tradicionalista és modernista) irányba haladók között. Hiszen a sámlis/rövidnadrágos misétől a több száz éve nemcsak (!) kelet felé tájolt templomok sokaságában „ad orientem” miséig; fejkendős kislányoktól a forrónadrágosokig, a görögösen incenzáló („mű” Szent Alajos-típusú) kispapoktól az emo-lánynak kinéző fiúnak született dísz-(ál)-diakónusokig minden fellelhető.

Ez az igazi szabadelvűség – mégpedig a mások szabadságát korlátozni akaró erőszakossággal – a volt szdsz-ideológusok megnyalnák a tíz ujjukat.

Édes Jézusom! Akkor most mindenképpen kárhozatra jutok, hiszen én csak „egyszerűen és simán” Neked és Veled akarok élni? Legjobb, ha idézem a Zsoltárt: „Uram hová fussak színed előtt?”

Pater Anonymus - Kitartás.net

Hozzászólások