Kultúra

Faji, népi, nemzeti műveltségünk

szo
01
aug

Veszettek - reflektál a szélsőjobb

Nem lepődtünk meg. Nincs új a Nap alatt. Hiába várnánk, hogy egy olyan film legyen bemutatva, mely nemzetünk erényeit, értékeit, örökségét mutatja be - vagy esetleg a valóságot a cigányság bűnözési adatairól, a zsidóság véleményét saját szerepükről a világban, esetleg a multikulturalizmus pusztító realitását Európa-szerte, ez a rendszer nem az a rendszer. Nem, a gonosz megtestesítője ismét az országát védő fehér ember. Goda Krisztina "Veszettek" című filmjében a szokásos üzenettel találkozhatunk, amit évtizedek óta sulykolnak belénk: aki saját népét tiszta szívvel szereti és küzd fennmaradásáért, az csak gyűlöletből cselekedhet.

cs
25
szep

Keresztes hadjárat az idegen szellemi métely ellen

Magyarország feltámadásáért - csütörtök esti pódiumbeszélgetések a Polgári Mulatóban.

Pozsonyi Ádám : Keresztes hadjárat az idegen szellemi métely ellen.

Szeptember 25-én 18 órától, a Polgári Mulatóban (Cím: 1053 Budapest: Kossuth Lajos utca 17.) 

Kitartás.net

k
09
máj

Lázadj fel a középszerűség ellen!

Olvasásra szükségünk van. Olvasni kell. Nem csak alapműveltségünket tudjuk növelni, nem csak értékes információkat szerezhetünk be általa, hanem jellemfejlődésünket, bölcsességünket és szellemi tájékozódó-képességünket is nagymértékben befolyásolja, mely egész életünkben hatással lesz döntéseinkre, ítélethozatalainkra. Ezen felül nemzetnevelési stratégiaként is népszerűsíteni kell az olvasást, mint az iskolán túli önképző lehetőséget és eszközt.

v
07
máj

Mindszenty bíboros üzenete Anyák Napjára

»Az anya láng, a gyermek a világosság: a világosságból ítéljük meg, minő erős a láng.

»Az anya a szőlőtő, a gyermekek a szőlő: a szőlőről ismerjük meg, minő fajta a tő.

»Az anya a tőke, a gyermekek a kamat: a kamatból következtetünk a tőke nagyságára.

»Az anya élőfa, a gyermekek a gyümölcs: az Üdvözítő szerint a gyümölcsről ismerjük meg a fát.

»Az anya, a gyermekek a mutatók: ezek mutatják, hogyan is jár az óra.

»Az anya írótoll: a gyermekek az írás: a vonásokból ismerjük meg a szerzőt.

»Az anya evező, a gyermekek a hajó: ez oda megy, ahova irányozzák.

»Az anya a trombita, a gyermek a visszhang: ez mutatja a trombita jóságát.

»Az anya királynő, a gyermekek az alattvalók: ezek boldogok okos anyjuk jogara alatt.

»Az anya szent deszkaszál, megvédő pajzsunk: megment az élet tengerén, felfogja a támadásokat.

k
11
ápr

Az Arany János emlékévre

Az alábbi kis történetet, melynek "Az utolsó gyermek" címet adtam, a ma kezdődő Arany János emlékév tiszteletére teszem közzé. Csak elgondolkodtam, mi lett volna, ha...

A nyár beköszöntével Borcsa, a vén bábaasszony egészsége megrendült. Szíve csak úgy nyargalt, máskor összevissza verdesett, mint egy sebzett kismadár szárnya. Gyakran támadt vértolulása is, ilyenkor az öregasszony beesett, csuparánc arca egész sötétre pirosodott.

Borcsa hosszú élete során elég szívbajos, hűdéses embert látott már ahhoz, hogy tudja, miféle kórság fenyegeti. Sejtette, hogy hamarosan lejár az ideje, de nem bánkódott, hogy itt kell hagynia az árnyékvilágot. Valami mégis azt súgta neki, hogy halála előtt még egy fontos feladat vár rá, ezért nem hagyhatja, hogy a nyavalya idő előtt leterítse.

v
25
dec

Móra László: Karácsony édes ünnepén

Legyen ma templom minden ember szíve,
Melyben a lélek szárnyat bontogat!
Karácsony édes ünnepén
Legyen imádság minden gondolat.

Legyen ma templom minden ember szíve,
S legyen a templom tiszta, szent fehér.
Karácsony édes ünnepén
Istennek tetsző legyen a kenyér.

Szálljon szívünkbe áldott akarat,
Ez kösse egybe mind a kezeket.
Karácsony édes ünnepén
Te légy vendégünk: Jóság, Szeretet!

Akinek könnyet osztogat az Élet
És kín a napja, kín az éjjele,
Karácsony édes ünnepén
Ne fuss előle! Óh beszélj vele!

Testét takard be s enyhítsd sok sebét!
Óh lásd meg, tudd meg: testvér ő veled.
Karácsony édes ünnepén
A szíved szépül, őt ha öleled.

cs
15
dec

Az Igazság szolgálatában - Tudós-Takács János „Az Igazság szabaddá tesz” című könyvéről

„Ha kitartotok tanításomban, valóban tanítványaim lesztek, megismeritek az igazságot, és az igazság szabaddá tesz benneteket.” – figyelmeztet Jézus (Jn 8, 31-32). Hányszor vesszük vajon ajkunkra életünkben az igazság szót? De belegondolunk-e eközben abba, hogy valójában mit is jelent? A Bangha Béla által szerkesztett „Katolikus Lexikon” az igazság címszónál visszautal az „igaz”-ra, amit így határoz meg:

sze
07
dec

Egy elvártan üde színfolt

A decemberi ünnepkör egyik illusztris figurájához, a Mikuláshoz (tévesen: Télapóhoz) kötődik a fenti illusztráció, amint a mosolygós ősszakállú bácsival kedélyeskedik a szemmel láthatóan fekete-afrikai gyökerekkel bíró gyerkőc

A német (nyelvű) édességforgalmazó - Virág elvtársi szófordulattal élve - "a torkánál fogva ragadta meg a problémát". Liberálisék most bizonyára elégedetten hátradőlnek, mondván "legfőbb ideje volt már!" Hogy miért? A teljesség igénye nélkül vessünk fel néhány kérdést és közismert tényt, amik a Mikulás kirekesztő, rasszista, fasiszta, stb. mivoltát támasztják alá. 

- A Mikulás egyenruhát visel. A halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek egy részében megjelenésével eleve félelmet ébreszt, őket folyamatosan rendre utasítja, ami a haladó nevelési elvekkel szöges ellentétekben áll.  

cs
29
szep

A felemelt zászló - online könyvbemutató

„A folytatást illetően nem voltak nagy illúziói, hiszen az 1991-es Magyarországon nem ilyen szelek fújdogáltak. Sokkal inkább olyanok voltak ezek a szelek, amiktől némelyek megszárítkoztak és szárnyra kaptak; sokan mások pedig fázni kezdtek, majd a szél felkapta, megforgatta, és a földhöz csapta őket. A jelenséget többféle, hangzatosabbnál hangzatosabb kifejezéssel is illették, úgymint realizáció, szekularizáció, liberalizáció, de leginkább elterjedt fogalomnak a privatizáció számított. Sokaknak mindez úgy hatott, mint holmi szenzáció, csakhogy erre még bőven ráfért volna némi korrekció, hiszen így sokszor agonizációvá fajult. A tömegek pedig a privatizáció során nevetséges áron elkótyavetyélt munkahelyeken robotoltak vérlázítóan alacsony bérért, és – a flegma miniszterelnöki tanáccsal ellentétben – nem csináltak forradalmat.
szo
06
aug

Izaura TV, a néphülyítés újabb fokozata

Amikor napokban a munkahelyemen egyik kollégám elújságolta, hogy hamarosan új csatornakínálattal bővíti a helyi szolgáltató az így is szép repertoárt, elsuhant a fülem mellett, hisz jómagam nem nagyon nézek televíziót, hidegen hagy. De amikor a csatorna nevét mondta felfigyeltem. Izaura TV. Visszakérdeztem, hogy jól hallottam e, és ő megerősítette, hogy nem a hallásommal, vagy a felfogóképességemmel van a baj, mert bizony, ez a csatorna becses neve.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Kultúra csatornájára