Mozgalom

Mozgalmi hírek, események, beszámolók

sze
03
feb

A Becsület Napja közeledtével

A Becsület Napja közeledtével érdemes néhány gondolatot kifejtenünk. Az elmúlt évek során az egész országot lefedő rendezvénysorozattá nőtte ki magát az esemény. Megemlékezések, túrák, kulturális események. A maga nemében ez egyedülálló! De vajon mi ennek az oka? Ehhez érdemes áttekintenünk azt, hogy ténylegesen mire is emlékezünk ezen a februári napon.

A kommunista Szovjetunió csapatai 1944 szeptemberére elérték az ország határát. A magyar és a német csapatok vért, áldozatot nem kímélve harcoltak a sokszoros túlerővel szemben. A vörös csapatok október végére végigrabolva és pusztítva az országot, elérték a fővárost. A német-magyar csapatok védelemre rendezkedtek be azzal a feltett szándékkal, hogy vagy itt állítják meg az ellenséget, vagy sehol.

sze
12
aug

Hírhatár és vs.hu: jobban tudják, mint a hungaristák?

Egy roppant érdekes hír volt olvasható kedden a Hírhatár Online felületén - aminek a forrása ráadásul a vs.hu, ez már mindent elárul. Összemosás, ferdítés, hazudozás. A leközölt cikk szerint "A neonáci Vér és Becsület magyarországi szervezete náci emléktúrát tervez Ausztriában és Bajorországban" - hivatkoznak egyből a német Die Presse c. online napilap hírére. Körülbelül azt a szituációt kell elképzelnünk liberáliséknál, mint amikor egy adott faluban egy idős asszony elsüt egy igazi, hagyományos cigány viccet, a szomszéd meg már holokausztot™ kiált a jogvédőknek, aztán elszabadul a közéleti "szégyelljük magunkat" helyzet. Nos, nácit kiáltottak.

Először is szó szerint idézzük a hirhatar.hu/vs.hu (mindkettő leközölte) tákolmányát:

h
27
júl

"Ich hatt' einen Kameraden..."

A pénteki napon vettünk végső búcsút Gyevi-Szabó Ferenc testvérünktől Budapesten, az Új köztemetőben. A gyászszertartásra az ország minden részéből jöttek bajtársak és különféle hazafias szervezetek képviselői is. A feketébe öltözött résztvevők és a hungarista díszegység jelenlétében tisztelegtünk a PHM idős tagjának hamvai előtt. Mozgalmunk számára nagy veszteség Gyevi-Szabó testvér távozása, hiszen idős kora ellenére élete végéig ifjonti szorgalommal dolgozott azért az ügyért, melyre felesküdött. A gyakran hangoztatott, „Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha” nem csak egy üres frázis volt számára, hanem odaadásával és meg nem alkuvásával bizonyította a Szálasi Ferenc által megfogalmazott életút életerős igazságát.

cs
25
jún

Bajtársaink helytálltak a római White Rex gálán

Rómában ismét megrendezték a White Rex elnevezésű küzdősport gálát, ahol megint képviseltette magát a Pax Hungarica Mozgalom is egy kiváló bajtársunk által, aki a Magyar Nemzeti Arcvonal tagjaival utazott Rómába. Az alább az MNA miskolci csoportjának beszámolóját olvashatjuk:

p
10
okt

HELYSZÍNVÁLTOZÁS! - Tabudöntő konferencia szombaton

FIGYELEM! Konferenciánk szemet szúrt a hatalomnak és talpnyalóinak. Úgy látszik, hogy egyelőre megakadályozni nem, csak megnehezíteni tudják a tabudöntő rendezvény megtartását. "Technikai okok" miatt a rendezvény nem a Csepeli Munkásotthonban kerül megrendezésre.

Az új találkozóhely: Budapest, Nyugati pályaudvar, főbejárat

Időpont: 2014. október 11., 13:30

Az időpont tehát nem, csak a helyszín változott, ahová továbbra is sok szeretettel várjuk az érdeklődőket. A háttérben ellenünk munkálkodóknak pedig üzenjük: bármit is tesznek, akkor sem adjuk fel. Voltunk, vagyunk, leszünk! 

p
05
szep

Hungarista mezőgazdaság - A PHM programjának alapjai

Hungarista mezőgazdaság

A Pax Hungarica Mozgalom programjának alapjai

I. A hungarizmus és az agrárium

szo
12
júl

Legyen könnyű Neked a Föld!

"Barátaink, Rajongóink!

Mély fájdalommal tudatjuk veletek, hogy kedves Barátunk és zenésztársunk Cseresznye György (Gyurimester) tragikus vonatbaleset következtében 2014. 07. 10-én délután 1 órakor elhunyt. Teljesen értetlenül állunk a történtek előtt, egy pótolhatatlan űr keletkezett szívünkben, lelkünkben. A zenekar őszinte részvétét nyilvánítja ezúton is a családnak és szeretteinek.

Búcsúznak tőle zenésztársai: Norbi, Krisztián, Roland, Gábor.

Soha nem felejtünk el Barátunk, legyen könnyű Neked a Föld!"

 

A Pax Hungarica Mozgalom tagjai és a Kitartás.net szerkesztősége részvétét fejezi ki Gyuri családjánák és szeretteinek. 

sze
28
aug

„Arról ismerjenek meg benneteket, hogy szeretitek egymást.” - III. PHM Nyári Tábor

Augusztus 16-a és 19-e között zajlott le a Pax Hungarica Mozgalom III. nyári tábora, ahol az országos tagság jelentős része eleget tudott tenni megjelenési kötelezettségének. A táborvezetés igyekezett kellő egyensúlyt teremteni a fizikai és szellemi képzések között, így a hosszú hétvége alatt naponta több alkalommal is hallgattak előadásokat a bajtársak. Többek között történelmi témákról, a tekintély- és szabadelvű személyiségtípusokról, a reguláris és irreguláris hadseregek közötti különbségekről, propaganda módszerekről és kommunikációról, érvelés-technikákról, de volt térképészet és tájékozódástan, elsősegély oktatás és kötélcsomózási alapok. Mindamellett önvédelmi és erőnléti edzések, küzdősport technikák és alaki foglalkozások.

v
11
aug

Az utolsó lépést kell megtenni - interjú Domokos Endre Jánossal

- Kitartás! Üdvözöllek a szerkesztőség és az olvasók nevében. Utoljára másfél évvel ezelőtt készítettünk veled interjút, azóta sok víz lefolyt a Dunán. Az általad vezetett Pax Hungarica Mozgalom januárban ünnepelte fennállásának 5. évfordulóját. Tudom, nehéz dióhéjban elmondani, de mégis megkérdezem: hogyan látod a Mozgalom helyzetét napjainkban? Azt is látni, hogy az emberek többsége a fásultság jeleit mutatja; mi lehetne az, ami felrázhatná újra őket, hogy új lendületet kapjon az
ellenállás?

szo
20
ápr

A PHM közleménye

A Pax Hungarica Mozgalom vezetőségének közleménye a média képviselői számára:

Az elmúlt napokban Önöknek köszönhetően olyan országos figyelem irányult mozgalmunkra, amelyet egyébként csak temérdek pénz és hirdetés árán tudtunk volna kiváltani. Mozgalmunk kizárólag a tisztességes magyar emberek támogatásával kívánja megvalósítani céljait, nem állnak mögöttünk láthatatlan gazdasági hatalmasságok, ezért ezúton is köszönjük az ingyen reklámot.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Mozgalom csatornájára