Nagyvilág

A nagyvilág eseményei világnézetünk tükrében

szo
25
máj

Európai jövőkép: faji zavargások Svédországban

Az elmúlt években számos alkalommal alakultak már ki Európában olyan méretű faji zavargások, melyek jócskán átlépték az ún. fősodratú média ingerküszöbét is. Elsősorban Franciaországban és Angliában, most azonban úgy néz ki, felzárkózik ehhez a nem túl illusztris társasághoz Svédország is. Természetesen ezek csak a jéghegy csúcsát képezik, vannak mindennapi események, melyek messze nem lépik át azt a határt, hogy hírértéket tulajdonítson nekik a média, s nem jutnak el hozzánk. Valójában azonban Európa-szerte ott, ahol nagyobb tömegben jelennek meg színesbőrű bevándorlók (muszlimok, négerek), rendszeresen zaklajták, fosztogatják, gyilkolják a befogadó népeket. Magyar szemmel ez úgy képzelhető el a leginkább, ha azt mondjuk; mint nálunk a cigányok. Azt hiszem, így mindenki számára érthető.

sze
31
máj

Az Egyház kérjen bocsánatot… – ismét!

Olvasom az egyik hírportálon: a kanadai elnök felszólította a Pápát, hogy az Egyház kérjen bocsánatot, amiért a kanadai őslakosok gyermekeit konviktusokba gyűjtötte és tanította. Ezt a bocsánatkérést már megtette az anglikán közösség és más protestáns gyülekezetek. A zsidó rabszolga-kereskedők mikor kérnek bocsánatot a négerektől, hogy milliószámra adták el őket?

Ja, hogy ezek érinthetetlenek, mert kezükben van az a „bizonyos jól jövedelmező” adu-ász, a HolokausztTM?

Elvtársak! Kilátszik a lóláb – vagyis a sátán patája.

Ha ugyanis az őslakosok maradnak a gyarmatosítók rabszolgái és továbbra is nyugodtan el lehet venni mindenüket – mert a kiművelt indián fők nem tiltakozhatnak – tehát a zsidó hatalmasságok, gyárosok, bankárok többet kaszálhatnak.

p
28
ápr

Mene Tekel - megemlékezés Prágából

Egy prágai tüntetés vezérszónokának beszéde, melyet Prof. Petr Pit’ha prágai katolikus püspök mondott:

 

Emberek!

E lehető legmagasabb titulussal szólítom meg önöket, mert az ember az Isten képmása, és magasztos jelekkel van felékesítve: ésszel, lelkiismerettel és felelősséggel.

Azért jöttünk itt össze, hogy emlékezzünk a háborúk és a totalitárius rendszerek áldozataira, nyilvánvalóan azokra, amelyek történelmileg a legközelebb állnak hozzánk.

Ünnepségünk címe Mene Tekel (Megmérettetett, könnyűnek találtatott). Ezek a titokzatos szavak Nabukodonozor fia palotájának falán jelentek meg, amikor lakomát rendezett, ahol a Jeruzsálemi templomból ellopott szent edényeket megszentségtelenítette. És ez birodalma bukását jelentette. Mert nem tanult saját apja történetéből.

v
29
jan

Krokodilkönnyek

A német pénzügyminiszter szerint hazája hibát követett el a nyitott ajtók politikájával. A politikus a Welt am Sonntagnak adott interjúban nevezte hibának a több mint egy millió illegális bevándorló beengedését az országba.

v
29
jan

Kortünetek

Mindnyájan tapasztaltuk már a liberális „toleranciát” és „szólásszabadságot” de jelen események mégis külön szót érdemelnek, mivel rajtuk keresztül mindenki számára láthatóvá válhat a szóban forgók beszámíthatatlansága. Donald Trump megválasztása semmin sem változtat, de igazán érdekes reakciókat vált ki az egyenlőség bajnokaiból, állampolgárokból és elitből egyaránt. A Hillary rajongók randalírozásáról mindenki hallott, aki tájékozódik a nagyvilág eseményei felől, de a most következő három történés nem kapott ekkora nyilvánosságot.

k
29
nov

Tömeggyilkosságért csukják börtönbe a 95 éves auschwitzi könyvelőt

Jogerőre emelkedett az egykori auschwitz-birkenaui munkatábor egyik utolsó élő őrét, Oskar Gröninget elmarasztaló ítélet – közölte a német szövetségi legfelső bíróságra hivatkozva az MTI.

A most 95 éves német férfit négy év szabadságvesztésre ítélték bűnrészesség miatt zsidók százezreinek legyilkolásában.

A legfelsőbb bíróság helybenhagyta a lüneburgi tartományi bíróság tavaly júliusi ítéletét, amelyben kimondták, hogy Oskar Gröning legkevesebb háromszázezer gyilkosságban vált bűnrészessé a táborban 1944. május 16-tól július 11-ig, az úgynevezett magyar akció (Ungarn-Aktion) idején végzett tevékenysége miatt.

v
20
nov

50 ezer svéd koronát fizetett ki a svéd állam az ISIS harcosának

Valamit borzalmasan benéztek a svédek bürokraták, ugyanis közel egy éven keresztül fizettek annyi juttatást egy ismert svéd ISIS harcosnak, amiből családjával a szíriai Rakkában bőven meg tudtak élni -írja a thelocal.se.

Az Abdul Samad al Swedi néven harcoló 31 éves Michael Skrå mo, a hatóságok előtt ismert figura volt. A férfi 2014-ben összecsomagolta családját négy kiskorú gyermekével együtt, és Rakkábaköltöztek. Azóta több propagandavideóban is feltűnt, sokszor családjával, valamint kalasnyikovokkal pózolva. 

k
06
szep

Putyin és a Kuril-szigetek

Vlagyimir Putyin egy riporteri kérdés kapcsán kifejtette az orosz álláspontot a Kuril-szigetek kérdésében. Világosan leszögezte, Oroszország pénzért sem hajlandó eladni területeit, így a világszabadságharc után neki ítélt szigeteket sem. Miért is fontos a Kremlnek ezek a keleti földdarabkák? Egy 2013-as írásunkban már körbejártuk a témát, ezen cikkünket olvashatják most újra:

p
26
aug

Működőképes Sokol-rádiómat felajánlom a pápának

Reggelente, tekintélyes méretű (mondjuk így: sémita-kartakterű) arcának borotválása közben… avagy, mivel bizonyosan nagyon jóízű chilis babot tud főzni, – hiszen erről „sztárfotók” is készültek (pusztán az alázatosság demonstrálása érdekében!) – annak kevergetése közben nem argentin tangó-zene szólna a konyhában, hanem meghallgatná a valóságos migráns-híreket. Ha jut zsebpénze kifizetni 1 (azaz egy!) migráns család lengyelországi szállásköltségét, akkor talán egy-két 4,5 V-os zsebtelepre is futja. Igaz ez a kis készülék nem veszi az izraeli rádióállomások műsorát (!), de talán valamely „rasszistafasisztanáci” hírforrás hangja megütné a fülét. Esetleg még szöget is ütne a fejébe, hogy…

A tengerbe fulladt „menekültek” – egészen véletlenül – nem mind keresztények voltak?

A „partot érők” pedig – szintén egészen véletlenül – nem mind muzulmánok?

k
16
aug

Muzulmánok gyalázták meg az oltáriszentséget

A velencei San Zuliano templomban keleti fiatalok gyalázták meg az Oltáriszentséget, az átváltoztatott ostyát a szőnyegre köpték – számol be a hírről az Avvenire napilap alapján a Vatikáni Rádió.

“A velencei San Zuliano katolikus templom reggeli szentmiséjén két fiatal keleti lépett a templomba. A szentáldozáskor ők is az áldozók sorába léptek. Rögtön éreztem, hogy valami nincs rendjén. Ilyen esetekben általában megkérdem, hogy valóban az Oltáriszentséget szeretné-e magához venni. Más esetekben, mint most is, úgy döntöttem, hogy négyfelé töröm a kis szentostyát és azzal a kis partikulával áldoztattam” – mondja el a különös áldozás történetét don Massimiano d’Antiga, a templom katolikus papja, akinek nyilatkozatát az Avvenire olasz katolikus napilap keddi száma közölte.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Nagyvilág csatornájára