Kiemelt írások

szo
05
aug

„Menj, az úton menj tovább…” – Lantos János közleménye

„Menj, az úton menj tovább” – hangzik a P. Mobil régi slágere, és bevallom, valamiért ezek a sorok jutottak eszembe, amikor a tegnapi nap folyamán megpillantottam a Kuruc.info címlapján a Pax Hungarica Mozgalom közleményét – az utolsót.

Bár nyilván nem állítanék igazat, ha azt mondanám, ott értesültem róla először, hiszen számomra, számunkra ez már hónapokkal ezelőtt tudomásul vett dolog volt, de csak most jutottunk el odáig, ezt megfogalmazzuk.

p
04
aug

A kövek közé hullott mag - A Pax Hungarica Mozgalom utolsó közleménye

A Pax Hungarica Mozgalom utolsó közleménye:

A PHM zászlóbontása óta eltelt bő 9 esztendő alatt sokféle ember, sokféle reménnyel érkezett hozzánk, s többségük csalódottan távozott. Akadtak olyanok, akik azért akartak csatlakozni a mozgalomhoz, mert a fősodratú tudatipar által sugallt hungarista-képpel azonosultak és úgy gondolták, hogy egy nyilas nyilván csak olyan lehet, amilyennek az ellenségei láttatják. Amikor azonban kénytelenek voltak szembesülni a valósággal – hogy éppoly távol állunk a kukaborogató, autógyújtogató, öncélú erőszaktól, mint a „Nagy Áprilisi Fülkeforradalomtól” – hamar tovább álltak, olyan közösség után nézve, ahol polgárpukkasztó radikalizmusukat kedvükre kiélhetik.

sze
07
jún

Hová tart a világ?

A szomszédomban lakó fiatal pár férfi tagját születésétől fogva ismerem. Elég zavaros és néha viharos első 40 életéve után, mostani élettársa jó útra irányította. Itt laknak a nagymama volt lakásában, mindennap rendesen munkába járnak, mindenben igen jó szomszédoknak bizonyulnak. Igyekszem is őket támogatni, ahogy lehet. Ha néhány napra elutaznak, akkor a kutyájukat én etetem, ezért aztán a kutya hozzám is úgy ragaszkodik, mintha a gazdája lennék.

Mondom gazdája, nem pedig…

v
04
jún

Trianon hungarista szemmel (újraközlés)

A trianoni békediktátum 97. évfordulóján úgy véljük, hogy helyes, ha újraközlünk egy korábban megjelent cikket, hiszen aktuálitásából és igazságtartalmából mit sem veszített:

Trianon hungarista szemmel

k
09
máj

Lázadj fel a középszerűség ellen!

Olvasásra szükségünk van. Olvasni kell. Nem csak alapműveltségünket tudjuk növelni, nem csak értékes információkat szerezhetünk be általa, hanem jellemfejlődésünket, bölcsességünket és szellemi tájékozódó-képességünket is nagymértékben befolyásolja, mely egész életünkben hatással lesz döntéseinkre, ítélethozatalainkra. Ezen felül nemzetnevelési stratégiaként is népszerűsíteni kell az olvasást, mint az iskolán túli önképző lehetőséget és eszközt.

v
07
máj

Mindszenty bíboros üzenete Anyák Napjára

»Az anya láng, a gyermek a világosság: a világosságból ítéljük meg, minő erős a láng.

»Az anya a szőlőtő, a gyermekek a szőlő: a szőlőről ismerjük meg, minő fajta a tő.

»Az anya a tőke, a gyermekek a kamat: a kamatból következtetünk a tőke nagyságára.

»Az anya élőfa, a gyermekek a gyümölcs: az Üdvözítő szerint a gyümölcsről ismerjük meg a fát.

»Az anya, a gyermekek a mutatók: ezek mutatják, hogyan is jár az óra.

»Az anya írótoll: a gyermekek az írás: a vonásokból ismerjük meg a szerzőt.

»Az anya evező, a gyermekek a hajó: ez oda megy, ahova irányozzák.

»Az anya a trombita, a gyermek a visszhang: ez mutatja a trombita jóságát.

»Az anya királynő, a gyermekek az alattvalók: ezek boldogok okos anyjuk jogara alatt.

»Az anya szent deszkaszál, megvédő pajzsunk: megment az élet tengerén, felfogja a támadásokat.

v
30
ápr

Na álljon meg a gyászmenet

Forrás: Identitás Generáció

Jómagam utálok aktuálpolitikával foglalkozni, ezért nem is törődtem sokat a felkapott CEU témával sokáig. Megvolt a negatív véleményem, mint mindenkinek, akinek több esze van annál, hogy a saját ürülékét pálcika nélküli jégkrémnek nézze, de nem izgatott annyira, hogy kinyissam a szám a dologgal kapcsolatban. Azonban egyre pofátlanabbnak tartom a baloldal vergődését, ezért úgy érzem nem hallgathatok tovább. Most megteszem azt, amit a Miskolci Herman Ottó Gimnázium kapcsán nem tettem meg annak idején. Mikor előjött az egész mizéria gondoltam, hogy nézd csak az a libsi koszfészek, aztán leesett az állam, hogy egy kisebb országnyi ember állt az elit „versenyiskola” mellé, ami legtöbb versenyeredményét sport, illetve marxista filozófia terén szerezte...

szo
11
már

Anya, apa, gyerekek

Nézhetjük-e ölbe tett kézzel, hogy miként foszlik szét a házasság fogalma a szemünk előtt? Engedhetjük-e, hogy gyermekeinket tőlünk idegen értékek szerint neveljék az óvodákban és az iskolákban? Elfogadhatjuk-e szó nélkül, hogy az egyenlőség nevében meggyőződésünkkel és világképünkkel ellentétesen éljünk? – teszi fel a demográfiai válság sújtotta, s ebből (is) fakadóan egyre erősebb migrációs nyomásnak kitett Európa egyik legfontosabb kérdését az „anya, apa, gyerekekeurópai polgári kezdeményezést elindító Emberi Méltóság Központ méltatlanul kevés visszhangot kiváltó felhívásában.

sze
01
már

Hamvazószerdai gondolatok

Hamvazószerda.

I.

Az Egyház régi liturgiájában, az u.n. Hetvened vasárnap szentmiséjének kezdő éneke a temetési szertartást idézte: „Körülvettek engem a halál kínjai..." - Majd a Hatvanad vasárnapi evangéliumban megjelent az örök Magvető, aki a temetést el is végezte: a magot elvetette. - Hamvazószerdán pedig az Egyház még a hamut is ránk hinti: eltemet bennünket egészen.

Mindez azért van így, hogy egészen szemléletesen értésünkre adja: előbb meg kell halnia bennünk a régi embernek, - akit el is kell temetnünk egészen - csak azután támadhat életre az új ember „szentségben és igazságban".

A szentírási szakaszokban három dologról olvasunk, mint a régi ember elpusztítóját: a böjt, a sírás és a gyász.

E három negatív gyakorlathoz Krisztus hozzácsatol három pozitívet: „kend meg fejedet illatos olajjal, arcodat mosd meg, hogy ne lássák az emberek böjtölésedet!" (Mt 6,5)

sze
18
jan

9 éves a Pax Hungarica Mozgalom, Domokos Endre Jánossal beszélgettünk

 

 

Üdvözöllek a Kitartás.net nevében, mozgalmas és eseménydús éven vagyunk túl. Hogyan értékelnéd az elmúlt évek eseményeit, mind bel-, mind pedig külpolitikai szempontból?

 

p
06
jan

Ki volt Szálasi Ferenc?

Szálasi (1935-ös önkéntes névváltoztatása előtt: Szálasy) Ferenc Kassán, 1897. január 6-án született. Apai nagyapja részt vett a magyar szabadságharcban, Világosnál esett orosz hadifogságba, innen került a szabadságharcot követő büntető intézkedések során Ausztriába, ahol is katonai szolgálatot kellett teljesítenie. E közben ismerkedett meg egy bécsi nővel, akit azután feleségül vett. E házasságból született Szálasi édesapja, aki a nagyapa viszonylag korai halála után a katonai árvaiskolába került. Egy rendelkezés nyomán, amelynek értelmében mindenki, akinek apja 1849 után került Ausztriába, Magyarországra kényszerül települni, Szálasi édesapja katonai iskolai tanulmányait Pozsonyban folytatta. E tanulmányok befejezését követően Szálasi apja katonai tisztviselőként dolgozott.

cs
15
dec

Az Igazság szolgálatában - Tudós-Takács János „Az Igazság szabaddá tesz” című könyvéről

„Ha kitartotok tanításomban, valóban tanítványaim lesztek, megismeritek az igazságot, és az igazság szabaddá tesz benneteket.” – figyelmeztet Jézus (Jn 8, 31-32). Hányszor vesszük vajon ajkunkra életünkben az igazság szót? De belegondolunk-e eközben abba, hogy valójában mit is jelent? A Bangha Béla által szerkesztett „Katolikus Lexikon” az igazság címszónál visszautal az „igaz”-ra, amit így határoz meg:

sze
07
dec

Egy elvártan üde színfolt

A decemberi ünnepkör egyik illusztris figurájához, a Mikuláshoz (tévesen: Télapóhoz) kötődik a fenti illusztráció, amint a mosolygós ősszakállú bácsival kedélyeskedik a szemmel láthatóan fekete-afrikai gyökerekkel bíró gyerkőc

A német (nyelvű) édességforgalmazó - Virág elvtársi szófordulattal élve - "a torkánál fogva ragadta meg a problémát". Liberálisék most bizonyára elégedetten hátradőlnek, mondván "legfőbb ideje volt már!" Hogy miért? A teljesség igénye nélkül vessünk fel néhány kérdést és közismert tényt, amik a Mikulás kirekesztő, rasszista, fasiszta, stb. mivoltát támasztják alá. 

- A Mikulás egyenruhát visel. A halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek egy részében megjelenésével eleve félelmet ébreszt, őket folyamatosan rendre utasítja, ami a haladó nevelési elvekkel szöges ellentétekben áll.  

sze
30
nov

Karsai: zsidók tízezrei köszönhetik az életüket Szálasinak

Szálasi Ferenc hungarisra politikus 1942 és 1946 között vezetett naplóival folytatódik a Magvető Kiadó Tények és Tanúk sorozata. A források közreadója, Karsai László holotörténész az MTI-nek azt mondta: a nyilas pártvezér "nem cinikus politikus, hanem egy valódi fantaszta volt".

k
29
nov

Cukiság határain innen és túl...

Torockai László, Ásotthalom polgármestere és egyben a Jobbik alelnöke hozott az általa vezetett településen egy rendeletet. Ásotthalom önkormányzata olyan rendeletet fogadott el, amely szerint nem lehet a településen mecsetet építeni, közterületen megtiltják a burka, a burkini és a csador viselését, illetve szintén közterületen tiltják a homoszexuális propagandát. 

k
29
nov

Tömeggyilkosságért csukják börtönbe a 95 éves auschwitzi könyvelőt

Jogerőre emelkedett az egykori auschwitz-birkenaui munkatábor egyik utolsó élő őrét, Oskar Gröninget elmarasztaló ítélet – közölte a német szövetségi legfelső bíróságra hivatkozva az MTI.

A most 95 éves német férfit négy év szabadságvesztésre ítélték bűnrészesség miatt zsidók százezreinek legyilkolásában.

A legfelsőbb bíróság helybenhagyta a lüneburgi tartományi bíróság tavaly júliusi ítéletét, amelyben kimondták, hogy Oskar Gröning legkevesebb háromszázezer gyilkosságban vált bűnrészessé a táborban 1944. május 16-tól július 11-ig, az úgynevezett magyar akció (Ungarn-Aktion) idején végzett tevékenysége miatt.

v
20
nov

Egy újabb ok a napi imádságra

Anno, még kisgyermek koromban a napi imádság fontosságát a hitoktatást végző plébános atya úgy magyarázta, hogy kéréseinket és félelmeinket így tudjuk legjobban a Teremtő elé tárni. Gyakorlatilag olyan, mint ha Istennel beszélgetnénk.

Gyakorló édesapaként a mai napon megrázó élményben volt részem: sms-ben felkeresett egy régi, érdemeket szerzett bajtársunk (név és cím a szerkesztőségben), és arra kért, hogy imádkozzunk kisfia gyógyulásáért. A 15 hónapos kislegény – ahogyan az az ő korában megszokott – kihasználva a szülők elfoglaltságát veszélyérzet nélkül kalandozott, minek folyományaként elszenvedett egy súlyos balesetet. Napok óta egy gyermekklinika lakója, lélegeztetőgépre van kapcsolva. A család úgyszólván tehetetlen, így is született ez a kérés.

cs
17
nov

Hungaristák Varsóban

A Pax Hungarica Mozgalom képviselői az elmúlt hétvégén tiszteletüket tették Lengyelországban az immár hagyománnyá vált Függetlenség Menetén. A 2009 óta megrendezésre kerülő nagy menet a lengyel nemzet 1918-as függetlenedésére emlékezik, üzenete pedig ma is rendkívül aktuális.

Csütörtök reggel fél 7-kor, több autóval indultunk útnak a mintegy 750 km-es távolságra lévő fővárosba. A hosszú utazás alatt elmélyítettük bajtársi kapcsolatainkat és megbeszéltük az aktuális problémákat. Már jócskán besötétedett, mire az utolsó autó is beért a Varsó belvárosában lévő szállásunkhoz. Aznap estére vacsorameghívást kaptunk a varsói nemzetiszocialisták egyik képviselőjétől, aki terített asztallal és finom ételekkel, italkülönlegességekkel kedveskedett a megfáradt hungaristáknak. Az est folyamán aktuálpolitikai és ideológiai kérdések is szóba kerültek és első kézből tapasztalhattuk meg a lengyel vendégszeretetet. 

k
15
nov

Rajtaütés

Ahogy arra már néhány nappal a bőnyi rendőrgyilkosság után a kormányközeli Magyar Idők cikke nyomán számítani lehetett, 2016. november 15-én hajnalban a TEK egységei több rajtaütést is végrehajtottak a Magyar Nemzeti Arcvonal feltételezett tagjainál.

A Nemzeti Nyomozó Iroda felkérésére Bőny, Budakalász, Budapest, Jászberény, Mosonmagyaróvár, Rád, Sajókeresztúr és Vác területén hajtott végre elfogásokat összehangolt művelet keretében ma 5 óra 53 perc és 9 óra 14 perc között a Terrorelhárítási Központ (TEK). A rajtaütések helyszínéről a TEK 12 főt állított elő. Az akciót követő házkutatásokon több helyszínen különféle sorozat- és maroklőfegyvereket, robbanóanyagot foglalt le a KR NNI.

Oldalak